Orman köylüsüne faizsiz kredi

Orman Genel Müdürlüğü'nün, orman köylülerine dönük destekleri içeren yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle orman köylülerinin kalkınması için kullandırılan kredilerde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinden faiz alınmayacak. Twitter’den açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin verdiği bilgiye göre yönetmeliğin bazı maddelerinin daha anlaşılır hale getirilmesi ve bazı uyumsuzlukların giderilmesi amacıyla yapılan değişiklik sonrası bir takım iyileştirmeler yapıldı. Yapılan iyileştirmeler şöyle:

• Orman köylülerine kullandırılan tüm ferdi, kooperatif ve kooperatif üst kuruluşları kredilerinde faiz kaldırıldı.

• Olası doğal afet, salgın, vb. durumlarda orman köylülerinin taksitlerinin faizsiz ertelenebilmesi imkanı getirildi.

• Orman köyünde yaşayan gazilerin, şehidin dul ve yetimleri yanısıra anne-baba ve kardeşlerinin öncelikli olarak kuraya tabi tutulmadan kredilerden faydalanabilmesi sağlandı.

• Kredi başvurularının kurumun resmi elektronik ortamı üzerinden veya e-devlet üzerinden yapılabilmesi imkanı getirildi.

• Kredi kullandırılan orman köylülerinin kabul edilebilir bir gerekçeyle krediden vazgeçebilmesi sağlandı. Açıklamada “Bu durumda vazgeçme tarihi itibariyle borcu ve aldığı hibeyi ödemesi esastır” denildi.