Organize sanayi bölgesinde muz serası

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'de ilk kez bir organize sanayi bölgesinde tarıma yönelik girişimde bulunarak 3 milyon TL yatırımla Muz Serası Projesi'ni hayata geçiriyor.

İlk etapta 20 dönümlük bir arazide kurulacak sera ile birlikte önümüzdeki dönemde 40 dönümlük bir tarım arazisi daha kullanıma hazır hale getirilecek. Proje kapsamında 1 dönümlük alanda, sanayi çalışanları için domates, biber ve salatalık ekimi de yapılacak. Yer fıstığı, turp ve zeytin gibi önemli tarım ürünleriyle öne çıkan Osmaniye'de bu projeyle birlikte muz ekiminin de hızlanacağı öngörülüyor. 'Muz Serası Projesi' kapsamında dikimler ağustos ayında yapılacak ve Haziran 2022'den itibaren hasat yapılmaya başlanacak.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Osmaniye Valisi ve Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz, "İlk hasatta 150 tona yakın ürün alacağız ve sezonda 1 milyon TL'nin üzerinde gelir elde edeceğiz. Bu yatırımla OSB'mizin sabit giderlerinin yüzde 30'unu karşılayacağız. Gelecek yıl hasat gerçekleştiğinde müşterimiz bile hazır. Proje toplam yatırımının geri dönüş süresi ise 3 yıl" dedi.