Okullar açıldı, mutfakta personel kıtlığı var

Okulların açılması hazır yemek sektörüne de hareketlilik getirince eleman açığı baş göstermeye başladı.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Sedat Zincirkıran "Okulların yüz yüze eğitimle açılması, sektörümüz açısından çok iyi oldu. Okullara hizmet veren çok sayıda üyemiz var. Bu durum, sektörde yüzde 15-20 civarında kapasite artışına neden olacak" dedi. Zincirkıran, "Yaşanan bu hareketlenmeyle birlikte sektör olarak ciddi personel arayışımız var. Mutfak, servis personeli, aşçı ve hatta vasıfsız elemana ihtiyacımız bulunuyor" diye konuştu. Yemek servisi yapanlardan aşçılara, bulaşıkçıdan şoföre kadar 450 bin kişinin yemek sektöründe istihdam edildiği bilgisini veren Zincirkıran, "Sektörde hareketlenme yaşandı ama personelin geri dönüşünde problem yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.