ÖZGÜL ÖZTÜRK
Nörogelişimsel bir bozukluk olan disleksi, dünya nüfusunun yüzde 10'nunu etkileyen yaygın bir sağlık sorunu haline geldi. Okuma, yazma ve bazı harfleri tanımada güçlük gibi belirtilerle kendini gösteren hastalık, çocukların eğitim başarısını olumsuz etkilerken sosyal ilişkilerde de zorluklar yaşanmasına neden oluyor.
10 KİŞİLİK EKİP KURULDU
Hintli yönetmen Aamir Khan'ın "Her Çocuk Özeldir" filmiyle hafızalara kazınan hastalık, hem çocuklar hem de aileleri için zorlu bir mücadele sürecini gerektirirken, Türk kadın girişimci Dr. Günet Eroğlu, hastalıkla mücadele için bir uygulama geliştirdi. Kendi oğlunun da benzer bir sorunu yaşamasıyla yola koyulan Dr. Günet Eroğlu, dünyada ilk defa nöro geribildirimle çoklu duyu öğrenmeyi mobil platformlarda birleştiren bir yazılıma imza attı. Bir anne olarak, üstün zekalı, özel bir çocuğa sahip olmanın zorluklarını ve bu zorlukların çözüm yollarını ararken beynin nöroplastisite özelliğini keşfettiğini dile getiren Auto Brain Train CEO'su Dr. Günet Eroğlu, "Amacımız, çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmak ve öğrenme güçlüklerinin üstesinden gelmelerine yardımcı olmak. Bugün geldiğimiz noktada, birçok çocuğun hayatına dokunduğumuzu görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.
2 KLİNİK ÇALIŞMA YAPILDI
Uygulamayı geliştirmek için nörologlar, yazılım geliştiriciler, psikologlar ve psikiyatristlerden oluşan 10 kişilik bir ekip kuruluyor. Fikri hayata geçirmek için klinik veriler toplanıyor ve algoritmalar geliştiriliyor. Çocuklar üzerinde güvenilir bir ürün hizmeti verebilmek için geri bildirimler alınıyor ve denemeler yapılıyor. Bu süreçte yüzlerce saatlik Ar-Ge çalışması ve 2 klinik çalışma yapılıyor.
Bilgisayar mühendisi olan Günet Eroğlu üstün zekalı, disleksi hastası oğlunun gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak için bu uygulamayı geliştiriyor. Eroğlu'nun oğlu bugün özel bir üniversitede yüzde 50 burslu okuma başarısını gösterdi.
BAŞARI ORANI YÜKSEK
Kullanıcılar mobil uygulamayı indirerek veya uzmanlarla yapılan bireysel danışmanlık süreçlerine katılarak Auto Train Brain'i kullanabiliyor. Biyometrik sensörlerle entegre çalışan uygulama, kişinin beyin dalgalarını analiz ederek özel bir eğitim programı oluşturuyor. Kullanıcılar bu program sayesinde dikkatlerini artırabilir, stres seviyelerini düşürebilir ve zihinsel performanslarını yükseltebilirler. İstenilen yerde kolaylıkla kullanabilen uygulamadan maksimum fayda sağlanabilmesi için 6 ile 9 ay düzenli olarak haftada en az 3 gün 15-20 dakika kullanılması gerekiyor. Auto Train Brain, etki seviyesi 0.88 ile tüm dünyadaki diğer çözümlerin üstünde bir başarı sağlıyor.
15 ÜLKEDE 5 BİN ÇOCUĞA DOKUNDU
Auto Train Brain uygulamasının ilk versiyonunun 2020 yılında piyasaya sürüldüğünü belirten Günet Eroğlu, sözlerine şu sözlerle devam etti: "Teknolojimizi sürekli geliştirdik. Örneğin, daha hassas EEG ölçümleri yapılabilmesi için sensörlerimizi optimize ettik. Kullanıcı ara yüzünü aileler ve çocuklar için daha kolay hale getirdik. Ayrıca, kullanıcılarımızın bireysel ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için kişiselleştirilmiş eğitim modülleri geliştirdik. Bugüne kadar İngiltere'den ABD'ye kadar 15 farklı ülkede 5.000'den fazla kullanıcıya ulaştık ve geri bildirimlerimizle ürünümüzü sürekli güncelliyoruz."