OGM atama sonuçları belli oldu!

Orman muhafaza memuru alımı son dakika haberleri yoğun olarak araştırılıyor. OGM atama sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Orman muhafaza memuru alımı son dakika haberleri, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımları ile "1150 Orman Mühendisi ve 2700 Orman Muhafaza Memuru Atama Töreni" Genel Müdürlük Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

'2023 HEDEFİMİZ 7 MİLYAR FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMAK'

Türkiye'nin, orman varlığını artırabilen nadir ülkelerden biri olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, ''Uygun alanlar üzerinde çok maksatlı ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmaları gerçekleştirilmiş, böylece bir yandan orman alanları artırılırken, bir yandan da erozyonun ve rüsubat taşınımının önlenmesi, yeni rekreasyon, ekoturizm alanlarının, karbon yutaklarının, oksijen kaynaklarının teşkili sağlanmıştır. Bununla birlikte, özellikle gelir getirici türler kullanılarak yapılan ağaçlandırmalarla da yöre halkı ekonomisine katkıda bulunulması sağlanmıştır. Tabi bunlarla yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz! 2023 yılı hedefimiz ise; orman varlığımızın 23,4 milyon hektara çıkarılarak, % 30 olan dünya ortalamasına ulaşılmasıdır. Yine 2023 yılı sonuna kadar da, inşallah toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturarak, dünyada yaşayan her bir insan için bir fidan dikilmesini hedeflemekteyiz'' dedi.

Yurt genelinde ağaçlandırma çalışmalarının aralıksız süreceğini belirten Bakan Pakdemirli, 2023 yılı için orman endüstrisine dair odun üretim miktarı hedefini de 37 milyon 840 bin metreküp olarak açıkladı.