New York'ta 20. yıl gururu

Turkcell, New York Borsası'nda 20. yılını kutluyor. Yönetim Kurulu Başkanı Aksu, “Hedefimiz global arenada önemli bir oyuncu haline gelmek” dedi.

Turkcell, hisselerinin New York Borsası’nda işlem görmeye başlamasının 20. yıldönümünü kutluyor. Şirketin açıklamasına göre, kuruluşundan bu yana Türkiye ekonomisine 50 milyar TL’nin üzerinde katkı yapan Turkcell, hisseleri New York Borsası’nda işlem gören ilk ve tek Türk şirketi durumunda. Turkcell, Temmuz 2000’den beri Tük bayrağını Amerika’da dalgalandırmayı sürdürüyor.

31 MİLYAR LİRA YATIRIM

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, “Halka açık hisselerimizin altıda biri New York Borsası’nda işlem görüyor. Türkiye’de geliştirdiğimiz dijital servis ve ürünlerimizi dünyanın her köşesine ihraç ederek ülkemizin ekonomisine katkıda bulunan, on binlerce kişiye istihdam sağlayan büyük bir aileyiz. Hedefimiz global arenada da önemli bir oyuncu haline gelmek” dedi. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise, “Bayrağımızı uluslararası alanda daha da yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz. Daha fazla global marka çıkarmak en büyük hayalimiz. Turkcell son 5 yılda 31 milyar TL’lik yatırım yaptı. Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜMEYE KATKI SAĞLIYOR

Bülent Aksu, “Türkiye’den kazandığını Türkiye’ye yatıran bir şirket olarak ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.