İşte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu! Ne zaman emekli olurum, ne kadar emekli maaşı alırım?

4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu yoğun ilgi görüyor. Emeklilik hayali kuran vatandaşlar SGK'nın hesaplama robotlarından faydalanarak tahmini rakamları görebiliyor. 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebiliyor.

Ne zaman emekli olurum, ne kadar emekli maaşı alırım? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Emeklilikte maaş hesaplaması yaparken önemli kriterler arasında prim gün sayısı, sigorta başlangıç tarihi ve toplam çalışılan süre dikkate alınıyor. Peki, Ne zaman emekli olurum, ne kadar emekli maaşı alırım? diyorsanız işte yanıtı...

EMEKLİLİK YILI HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4A HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4B HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4C HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

4A, 4B, 4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

4A (SGK) emeklisi olacaklar "uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/" adresine giderek "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler. Sayfadan hizmet dökümü sayfasında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih edilmeli.

4C kamu çalışanları ise alacakları emekli aylıklarını yine uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresinden istenen bilgileri doldurarak sorgulayabilecek.

BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM 2022?

Emekli maaşı, çalışılan süre, ödedenen prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanıyor. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş alabiliyor. Tam aksine daha az prim yatırılan kimsenin emekli maaşı da düşük bir tutarda olabiliyor.

Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMADA ÖNEMLİ OLAN KRİTERLER

Sigorta prim gün sayısı

Sigortalı olarak çalışılan toplam süre

Sigorta başlangıç tarihi

Emekli olmak için hak kazanılan ilk tarih