Narenciyede hedef 1 milyar dolar

Türkiye'ye 2021 yılında 935 milyon dolar döviz kazandıran narenciye sektöründe, 2022 yılında 1 milyar dolar barajını geçmek için yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

Narenciyede "altın yıl" olması için çalışacaklarını dile getiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, "Üreticimizin alın terinin karşılığını alması için çaba gösteriyoruz. Narenciye ürünlerimizin kaliteli ve katma değerli ihraç edilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüklerimiz aracılığıyla üreticilerimize desteklerimiz artarak sürecek" şeklinde konuştu.

ZORLU BİR SÜREÇ OLDU

Coğrafi işaret alan dünyaca meşhur Köyceğiz portakalı, Akdeniz Meyve Sineği zararlısından Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağışladığı 2 bin 500 Akdeniz Meyve Sineği Tuzağı sayesinde korunacak. Pandemi döneminde 2 yıl çok zorlu bir süreçten geçtiklerine vurgu yapan Uçak, bu süreçte Üreticiler, Kamu ve ihracatçılar gece-gündüz çalışarak üretimi ve ihracatı kesintisiz sürdürdüklerini sözlerine ekledi.