Nallıhan Köprüsü ve Kuş Cenneti Tüneli açıldı

Toplam proje uzunluğu 5 kilometreyi bulan Ankara'daki Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları hizmete girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve Bağlantı Yolları'nın açılışını yaptı. Törende konuşan Uraloğlu, bakanlık olarak 2002'den bu yana Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 601 milyar 510 milyon lira yatırım yaptıklarını bildirdi.

9.6 MİLYON TASARRUF

Nallıhan Köprüsü, Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli ve bağlantı yollarının, Ankara-Beypazarı-Nallıhan-İstanbul güzergahı üzerinde bulunduğunu bildiren Uraloğlu "Projemiz, 2x2 şeritli, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında. Proje kapsamında, çift tüplü tünel olarak hayata geçirdiğimiz 1278 metre uzunluğundaki Nallıhan Kuş Cenneti Tüneli'ni, 270 metre uzunluğundaki Nallıhan Köprüsü'nü inşa ettik. Bağlantı yollarıyla projemizin uzunluğu 5 kilometreye ulaşıyor" dedi.

Bölgede hızlı, güvenli ve konforlu ulaşımı tesis ettiklerini bildiren Bakan Uraloğlu, "Böylece zamandan 6.3 milyon lira, akaryakıttan 3.3 milyon lira olmak üzere yıllık 9.6 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 394 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız" diye konuştu.

SÜPER HIZLI TREN GEÇECEK

Uraloğlu, "Ankara-İstanbul yeni Otoyolu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni proje çalışmalarına başladık. Her iki projenin de Nallıhan'dan geçeceğini sizlere müjdelemek isterim. Hem Nallıhan'ın hem Ankara'nın hem de ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz" dedi.