Nakdi ücret desteği 2021 yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak, bugün mü?

Nakdi ücret desteği ödemelerine ilişkin açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren bu uygulama istihdamı korumak amacıyla hizmete girdi. Ödemelerini sorgulamak isteyen vatandaşlar Nakdi ücret desteği 2021 yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak, bugün mü?

Nakdi ücret desteği son durum açıklamaları ilgi ile takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ücretsiz izin ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi açıkladı. Destek ödemeleri Cumhurbaşkanı kararı ile 2 ay daha uzatılmıştı. Nakdi ücret desteği 2021 yattı mı? Nakdi ücret desteği ne zaman yatacak, bugün mü?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Nakdi ücret desteği ödemeleri ne zaman yatacağı belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk nakdi ücret desteği ödemelerinin 9 Nisan'da yapılacağını açıkladı. Selçuk, yazılı açıklamasında, ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Selçuk, "Mart ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerini 9 Nisan'da yapıyoruz." ifadesini kullandı.

NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Ücretsiz izin desteği sorgulama ekranı için İŞKUR giriş bilgileri ya da E-Devlet şifresine sahip olmak yeterli. İlk kez e Devlet şifresi alacakların ise PTT'ye başvurması gerekiyor. Nakdi destek ödeme bilgilerini sorgulamak için E-Devlet girişi yapan vatandaşlar, aşağıdaki linke tıklayarak işlemlerini sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ KAÇ AY UZATILDI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabından, nakdi ücret desteği ödemeleri hakkında açıklamada bulundu. Selçuk, "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı'nı 2 ay süreyle uzatıyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile söz konusu düzenlemelerin süresi, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.