Nakdi ücret desteği uzatıldı mı, ne kadar? Nakdi ücret desteği başvuru ekranı 2021!

Nakdi ücret desteği başvurusu yapmak isteyenler aramalarında konuya yer verdi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomik ve sosyal hayatın etkilerini en aza indirmek amacıyla uygulama faaliyete geçmiştir. 2020 Nisan ayı itibarıyla başlayan destek ödemeleri için bazı şartlar bulunuyor. Nakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır? Nakdi ücret desteği 2021 uzatıldı mı, ne kadar?

Nakdi ücret desteği başvurusu İŞKUR üzerinden alınıyor. Ülkemizde de etkili olan yeni tip koronavirüs salgını sonrası hayatımıza giren uygulama ekonomik ve sosyal anlamda kolaylıklar sağladı. Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlar destek ödemesinden faydalanacak. Peki, Nakdi ücret desteği başvurusu nasıl yapılır? Nakdi ücret desteği 2021 uzatıldı mı, ne kadar?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler için nakdi ücret desteği başvuruları "https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi" internet adresinden işveren tarafından yapılır.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BAŞVURUSU EKRANI IÇİN TIKLAYINIZ

İşsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçiler için 15/03/2020 tarihinden sonra iş sözleşmesi feshi nedeniyle İŞKUR'a yapılmış işsizlik ödeneği başvurusu bulunup, ödeneğe hak kazanamayan işsizlerin, ayrıca başvuru yapılmasına gerek bulunmaksızın nakdi ücret desteği ödemeleri İŞKUR tarafından re'sen gerçekleştirilir.

4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi kapsamında verilen ücretsiz izin bilgilerine ilişkin işverenler tarafından yapılan başvuru ve güncelleme işlemleri, ücretsiz iznin uygulandığı ayı takip eden ayın sonuna kadar SGK'ya bildirilmelidir.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI?

Nakdi ücret desteğinin süresi Mart ayından sonra iki ay daha uzatıldığı bildirilmişti. Böylelikle nakdi ücret desteği 2021 Mayıs ayında sona ereceği ön görülüyor.

Turizmcilere nakdi ücret desteğinin bayram sonuna kadar devam edeceğini anımsatan Erdem, "30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanımızın uzatma yetkisi var. Ayrıca çalışıyorlarsa normalleşme desteğimiz var. İşçi-işveren sigorta primini buradan karşılıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan günü yaptığı açıklamasında nakdi ücretin uzatıldığına da yer verdi. Buna göre; ''İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlatıyoruz.'' dedi.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Nakdi ücret desteği bin 500 Lira olarak vatandaşa verilmektedir.

NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Ücretsiz izin desteği sorgulama ekranı için İŞKUR giriş bilgileri ya da E-Devlet şifresine sahip olmak yeterli. İlk kez e Devlet şifresi alacakların ise PTT'ye başvurması gerekiyor. Nakdi destek ödeme bilgilerini sorgulamak için E-Devlet girişi yapan vatandaşlar, aşağıdaki linke tıklayarak işlemlerini sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebiliyor.