MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: Tarımda teknolojinin gücüyle ilerlemeliyiz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ‘Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılında Kırsal Kalkınma ve Tarımın Geleceği Raporu'na yönelik inovatif verileri açıkladı.

SERDAR SAĞLAM

'Cumhuriyet'in İkinci Yüzyılında Kırsal Kalkınma ve Tarımın Geleceği Raporu'nu değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Tarım sektöründe de teknolojinin gücüyle ilerlemeli, yeni projelere imza atarken kırsal dönüşüm anlayışıyla hareket etmeliyiz. Bu nedenle, yüzümüzü kırsala dönmeliyiz" yorumunda bulundu.

ŞEHİRDE DE YAPILMALI

Tarımsal üretimde ilerleme için zihinsel dönüşümün önemine vurgu yapan Kaan, "Sadece toplu tarım değil, hassas tarım ve hatta topraksız tarım uygulamalarında da son yirmi yılda dünyadaki gelişmeler takip edilmeli ve şehir ortamlarında bile tarımsal üretim yapılacak alanların kapalı ya da açık inşası yapılmalıdır. Hatta şehir yaşamının bir parçası olarak evde ya da ev önü ortamlarda dar alanlarda tarımsal çalışmaların yapılabileceği kitlerin üretimi yapılmalıdır. Böylece şehir halkı hem tüketmeden önce üretim bilincine hem de tarımsal üretimin ne kadar verimli ve zevkli bir iş olduğuna ikna edilebilir" dedi.

DOĞAYA SAYGILI OSB'LER YAPILMALI

Kaan, şöyle devam etti: "Düşük karbonlu üretim de denilen yeşil ekonomi modelinde tarımsal kaynakların israfının ya da kirlenmesinin önlenmesi, sanayinin tarımı sekteye vurmayacak şekilde arazi yapılarına saygılı olarak inşa edilmesi yani doğaya saygılı OSB'lerin yapılması esastır."