MTV ve trafik cezalarına yapılandırma mı gelecek? MTV ve trafik ceza borçları 2021 nasıl ve nereden ödeniyor?

Trafik cezalarına yapılandırma ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilmeye başlandı. Meclis'e sunulan yeni af paketi borçların kapatılması ile ilgili çalışmalar içeriyor. Çeşitli sebeplerden dolayı ceza almış olanlar vatandaşlar konuya dair detaylı bilgi almak istiyor. Peki, MTV ve trafik ceza borçları 2021 nasıl ödenir? MTV ve trafik cezalarına yapılandırma mı geliyor?

MTV ve trafik ceza borcu olanlar için sevindirici haber geldi. Meclis'e sunulan yeni yapılandırma paketi ile çeşitli durumlarda borcu olan vatandaşların ödemelerinin yapılandırılması konuşuluyor. Araç sahiplerinin yakından ilgilendiren bu konuda peşin ödeme ile büyük kolaylıklar sağlayacak. Peki, MTV ve trafik ceza borçları 2021 nasıl ödenir? MTV ve trafik cezalarına yapılandırma mı geliyor?

MTV VE TRAFİK CEZALARINA YAPILANDIRMA MI GELİYOR?

Yeni yapılandırmada ise korona cezaları hariç trafik ve kaçak geçiş gibi idari para cezalarında istisnai bir durum söz konusu. Buna göre; 30 Nisan 2021 (dahil) öncesi döneme ilişkin ödenmediği için katlanan veya EDS yoluyla kesilip geç bildirildiği için yükselen trafik cezalarını yapılandırmak isteyenler peşin ödemeyi tercih ederse ceza asıllarında yüzde 25 indirim yapılacak. Mevcut durumda da kesilen trafik cezası 15 gün içinde ödenirse yüzde 25 indirim yapılıyor. Yeni düzenleme trafik borcu olanlara böyle önemli bir kolaylık sağlıyor.

Posta Gazetesi'nin haberine göre, düzenlemenin 1-2 hafta içinde hızla Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Yasa çıktıktan sonra yapılandırma başvuruları 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru yaptıktan sonra ilk taksit son ödeme süresi olan 30 Eylül'e kadar trafik ve kaçak geçiş cezalarını peşin ödeyen yüzde 25'lik anapara indirimini alacak.

Bunun yanında taksiti seçip, ilk taksiti eylül ayında ödeyen, kalan borcun tamamını ikinci taksit süresinde ödeyene de anapara üzerinden yüzde 12.5 indirim yapılacak. Böylece her ay sonunda gecikmeye girdiği için yüzde 5 oranında faiz eklenen trafik cezalarından daha az bir ödemeyle kurtulmak mümkün olacak.

MTV VE TRAFİK CEZA BORÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖDENİR?

MTV ve trafik ceza borçları Gelir İdaresi Başkanlığı'nın İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesi üzerinden ya da E-devlet sisteminden yapılmaktadır.

BORÇ ÖDEMESİ İÇİN TIKLAYINIZ