MTV 2020 taksit yapan bankalar hangileri?

MTV ödemeleri temmuz ayı itibari ile geçtiğimiz hafta başladı. Her yıl iki eşit taksit halinde yapılan ödemeler PTT iş yerleri üzerinden yatırılacak. Ocak ayında alınan ilk ödemeler sonunda MTV son ödeme tarihleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandı.

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemeleri 1 Temmuz’da başladı. İlk taksit ödemeleri ocak ayında yapıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ödemelerin şifre ve plak numarası ile yapılacağını duyurdu. 

MTV TAKSİT ÖDEMESİ YAPAN BANKALAR HANGİSİ?

MTV ödemesi bazı bankalar üzerinden taksit halinde ödemesi yapılabilmektedir. Ziraat, Halkbank, Vakıfbank ve Yapı Kredi Bankası MTV taksit ödemelerini müşterilerine sunmaktadır.

ZİRAAT BANKASI

Kampanya 1-31 Temmuz 2020 tarihleri için geçerli olacak. Bu tarihler arasında Ziraat Mobil, İnternet Şube, ATM, www.gib.gov.tr kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak'ın kredi kartı özelliği ile yapılacak MTV ödemelerinde 100 TL ve üzerindeki işlemler 3 taksite bölünebilecek.

HALKBANKASI

1 -31 Temmuz tarihleri arasında Halkbank İnternet Şubesi'nden, Halkbank Mobil, Halkbank Dialog’dan ya da gib.gov.tr'den gerçekleştirilecek MTV ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecek.

VAKIFBANK

VakıfBank Worldcard ile 1-31 Temmuz 2020 tarihleri arasında banka kanallarından yapılacak MTV ödemelerine işlem anında faizsiz 3 taksit yapılabilecek. gib.gov.tr üzerinden yapılacak MTV ödemeleri ekstreye faizsiz 2 taksit olarak yansıtılacak.

YAPI KREDİ BANKASI

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi gib.gov.tr, yapikredi.com.tr, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi İnternet Şubesi veya şubelerinden Yapı Kredi kredi kartlarınızla 3 taksitle yapabilir veya dilerseniz MTV’nizi gib.gov.tr üzerinden World Pay QR kodla ödeme seçeneği ile 4 taksitle ödeyebilirsiniz.