Motorlu Taşıtlar Vergisi 2.taksit ödemeleri başladı! MTV ödeme ekranı 2020...

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeme temmuz ayı itibari ile başladı. PTT iş yerleri üzerinden yapılan MTV ödemelerinin ilk taksitleri ocak ayından alındı. Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor ve yılda 2 kere eşit taksitler halinde ödeniyor. Araçların sicil kayıtlarının başlamasıyla beraber MTV ödemeleri gerçekleşiyor.

Temmuz ayına girmemizle beraber MTV ödemelerinin 2. taksitleri de başladı. Gelir İdaresi Başkanlığı, MTV ödemelerinin İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılacağını açıkladı. İlk taksit ödemeleri ocak ayında yapılmıştı. PTT iş yerleri üzerinden yapılan MTV ödemelerinde aracın cinsi, yaşı gibi bazı faktörler etkili oluyor.

MTV SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre MTV ödemeleri, 1-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Ödemeler, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden, MTV ödeme ekranı üzerinden aracın plakası ve şifre ile giriş yapılarak gerçekleşecek.

MTV ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

GİB MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesi yayınlanan duyuruda İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ödemelerin yapılabileceği belirtildi. Aracın plakası ve oluşturulan şifre ile MTV borçlarına ulaşılabilecek.

İnternet Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden saat 02:00-22:00'da anlaşmalı bankalar üzerinden ve alternatif ödeme kanallarından işlemler yapılacak.

MTV HAKKINDA

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yılda iki kez ödenmesi zorunlu olan ve Karayolları Trafik Kanunu'nun belirlediği şartlara göre trafik şubelerine kayıtlı bulunan motorlu taşıtlardan alınan bir vergi türüdür.

Araç sahipleri Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) her yıl iki kez ödenmektedir. Kara taşıtları otomobil ve motosiklet için değil uçak helikopter ve motorlu deniz taşıtları içinde geçeklidir. Ödemelerden biri ocak ayında diğeri ise temmuz ayında gerçekleştirilir.