Mobil turnuvada buluştular! e-spor dünyası İstanbul'a ışınlandı

Dünyanın en önemli 32 e-spor takımı ve 16 sporcusu İstanbul'da yarıştı. Yüz binlerce kişi Sultanahmet ve Kapalıçarşı'yı sanal turlarla ziyaret etti.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Dünya çapında büyüklüğü 1.1 milyar dolara ulaşan e-spor sektörünün kalbi İstanbul'da attı. Yüz binlerce oyunsever dünyanın en çok izlenen mobil oyun turnuvalarından biri olan Red Bull M.E.O. Dünya Finalleri'ni İstanbul manzaralarıyla birlikte izledi. Türkiye dahil 28 ülkeden gelen dünyanın en önemli 32 takımı ve 16 sporcusu, Red Bull M.E.O. Dünya Finalleri'nde şampiyonluk için, sanal ortama aktarılan İstanbul'da mücadele etti.

100 BİNDEN FAZLA KİŞİ

Pumg Mobile Doğu Finali, dünyada ve Türkiye'de daha önce çok az kullanılan yeşil sonsuz fonlu 3D Stüdyo'da gerçekleştirildi. Bu stüdyo ile oyuncular sadece bakılan açıdaki görüntüleriyle değil, dijital olarak üç boyutlu yaratılarak Sanal İstanbul adasına ışınlandı. Kameralara yerleştirilen algılayıcılar sayesinde yeşil zeminde görünen her şey adaya yansıtıldı. 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği sanal turda kentin 9 farklı bölgesi gezildi. Sultanahmet, Kapalıçarşı, Ortaköy, Galata, Balat ve vapur yolculuğunun yer aldığı simülasyonda kentin hikayeleri de anlatıldı.