MKE'den dışa bağımlılığı azaltacak çözümler! Elektrikli Fırtına obüsünün testleri temmuzda başlıyor

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ, silah sistemleri ve motor teknolojilerinde dışa bağımlılığı azaltacak çözümleri kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, motor ve güç grubunda dışa bağımlılığı bitirecek teknolojilere yatırım yapıyor. Bir yandan dizel motor konusundaki çalışmalar sürerken MKE AŞ de 25 tona kadar araçları elektrikli olarak hareket ettirebilmek için geliştirdiği çözümü teslimat aşamasına getirdi.

ZMA'DA TESLİMAT ZAMANI

Burdur'daki askeri birlikte yapılan uluslararası 26 testin başarıyla geçilmesinin ardından 50 adetlik sipariş alan MKE AŞ, gelecek ay itibarıyla teslimata başlayacak. Zırhlı muharebe araçlarının (ZMA) üzerinde yine MKE AŞ tarafından geliştirilen 25 milimetre top yer alacak. Bu projenin devamı olarak elektrikli Fırtına obüsünün testlerine de gelecek ay başlanacak. 76 milimetre Deniz Topu Projesi'nde Karapınar'daki bütün testler başarıyla tamamlandı. Dakikada 80 atış performansına ulaşıldı. Yakın Hava Savunma Sistemi'ni yerlileştirmek amacıyla yürütülen çalışmalarda da önemli mesafe alındı. Diğer taraftan çelik fabrikasında da önemli yatırımlar yapan MKE AŞ, 120 tonluk kapasiteye ulaştı.