MKE kadrolu kamu işçisi alım başvuru şartları sona eriyor

MKE kadrolu işçi alımı için başvuru sürecinde sona gelindi. 11 Eylül'de İŞKUR üzerinden başlayan başvuru işlemleri yarın itibariyle sona erecek

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü'nün (MKE) Kadrolu işçi alımı için başvuru sürecinde sona gelindi. MKE 'nin resmi sitesi, Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete ve İŞKUR'dan yayımlanan ilanda 52 kadrolu işçi alımı yapılacağı , başvuruda bulunacak adayların 2016 KPSS'ye girmiş olması ve KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olması gerektiği belirtilmişti. 

 Peki Alımlar Hangi Pozisyonlar için Yapılacak , Başvuru Özel Şartları Nelerdir? 

MKE NEDİR?

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (kısaca MKEK veya MKE), Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü silah, mühimmat, roket, araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılayan devlet kuruluşudur. Uzun süre MKE kısaltmasını kullanmıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nda bu kurum "Tophane'i Hümayun" adıyla hizmet vermekteydi. 1921 yılında "Askeri Fabrikaları Umum Müdürlüğü" haline dönüştürülmüştür, daha sonra ise "Makine Kimya Endüstrisi Kurumu" adını almıştır. 7340 personeli vardır ve dünyada 40'tan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. 2011 senesinde kurumun kar oranı bir önceki seneye göre %180'lik bir artış ile 165 milyon lira oldu. İstatistiklere göre kurumun 2011 yılında en fazla silah sattığı ülke ise Suudi Arabistan oldu.