Mısır'la ticarette beklentiler yüksek

Gerginlik döneminde sessiz sedasız büyüyen Mısır'la ticaretin, başlayan diplomatik ilişkilerle daha da artması bekleniyor.

Türk-Mısır İş Adamları Derneği (TÜMİAD) Başkanı Atilla Ataseven, diplomatik ilişkilerin yeni dönemde iki ülke ticaretine olumlu yansıyacağını söyledi. Ataseven "Mısır'a 3 milyar dolar ihracatımız var. Dış ticaret hacmi ise 5 milyar dolar. Bunun 3-4 kata çıkacağını düşünüyoruz. Yaşanan son gelişmelerin psikolojik katkısı olacak. Beklentilerimiz yüksek. İki tarafla sürekli temas halindeyiz" dedi.

VİZE İÇİN GİRİŞİM

Türk iş insanlarının Mısır'da vize problemi yaşadığına işaret eden Ataseven "Dernek olarak girişimde bulunduk, gerekli çalışmaların yapılacağı sözü verildi. Önümüzdeki dönem olumlu politik gelişmelerle ticaretin daha da kolaylaşacağını tahmin ediyoruz. Türkiye'nin Süveyş Kanalı'ndaki olayda Mısır'a yardım teklifi götüren ilk ülkelerden olması memnuniyetle karşılandı" dedi. Ataseven "Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısı Mısır'ı heyecanlandırıyor" diye konuştu.

KARŞILIKLI ZİYARET OLACAK

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka "TÜMİAD ile yol haritası belirledik. Önümüzdeki süreçte Mısırlı iş adamları ile Konyalı iş adamlarının online görüşmelerinin ardından karşılıklı ziyaretlerin gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu. Okka salgın öncesi Mısırlı iş adamlarını ağırladıklarını da anlattı.