Milyonlarca çalışana ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesinde yer alan 146 projeden bazılarını kamuoyuna tanıttı. Erdoğan tanıtımdan önce polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine bir de müjde verdi.

1

 Erdoğan, “Polislerimizin öğretmenlerimizin hemşirelerimizin din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız" dedi.

Karşılığını alacaklar

Erdoğan şöyle devam etti: Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri için fedakarca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığın alabilmelerini temin ediyoruz.” 

Milli savaş uçağı 2023’te göklerde olacak 

Beyannameye göre 6 adet Yeni Tip Denizaltının azami yerli katkı ile Gölcük Tersanesinde inşa edilecek. Denizaltıların inşası sürmekte olup 2021 yılından itibaren hizmete alınacak. Milli muharip uçağının ilk uçuşu 2023’te yapılması planlanırken uçağın prototipinin bu sürede bitmesi hedefleniyor. 

Rüzgar ve güneş enerjisinde büyük atılım yapılacak

Erdoğan’ın açıkladığı enerji projeleri ise şu şekilde: l Ilısu Barajı ve HES lYusufeli Barajı ve HES l TANAP Projesi l Türk Akımı Projesi l Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Projesi lKuzey Marmara Doğalgaz Depolama Tevsii l İl ve İlçelere Doğal Gaz İletim Projesi l Mersin Akkuyu Nükleer Enerji Santralı l Sinop Nükleer Güç Santralı lGüneş YEKA Projesi lRüzgâr YEKA Projesi l Deniz üstü Rüzgâr YEKA ve Batarya Depolamalı Güneş YEKA Projeleri 

Havalimanlarının sayısı artırılacak

Beyannamede Kanal İstanbul'un tamamlanacağı ve yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk etabının 29 Ekim 2018 tarihinde açılacağı da  belirtildi. Projeler arasında yeni havalimanları ise şöyle yer aldı: “Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi, Rize-Artvin Havalimanı Projesi, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı Projesi, Yozgat Havalimanı Projesi, Karaman Havalimanı Projesi, Tokat Yeni Havalimanı Projesi, Çeşme Alaçatı Havalimanı Projesi, Batı Antalya Havalimanı Projesi.”