Milli savunmanın mimarları yeni nesille buluşacak

Türkiye’nin yeni dünyadaki rolünü ‘Oyun Bozan Türkiye’ ile öğrenecek olan üniversiteliler, ‘Yerli Zihin Milli Sanayi’ programıyla SİHA, Milli Uydu ve Milli Tüfek gibi milli projelerin yaratıcılarıyla bir araya gelecek. 

BETÜL OĞUZ

Düzenlediği kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerle yurtlarda barınan öğrencilerin üniversite hayatları süresince entelektüel kazanımlar elde etmesini amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), bu eğitim ve öğretim yılında da öğrenciler için yepyeni projeler hazırladı. Son dönemde gerçekleştirdiği ekonomik, siyasi ve teknolojik atılımlarla uluslararası alanda adından sıkça söz ettiren, yıllardır ezilen mazlum ve mağdur halkların yeniden dirilişine öncülük eden Türkiye’yi üniversite gençliğine anlatacak olan KYK, “Oyun Bozan Türkiye” programını hayata geçirecek. “Oyun Bozan Türkiye” programı ile uluslar arası ilişkiler alanında uzmanlaşmış konuklar, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan yeni dünya düzenini ve Türkiye’nin bu sistem karşısındaki konumunu üniversite gençleriyle birlikte ele alacak.

PROJELERİ TANITILACAK 

Türkiye’nin son yıllarda her alanda yaptığı atılımlarla uluslararası alanda adından sıkça söz ettirmesi KYK’yı harekete geçirdi. “Yerli Zihin Milli Sanayi” projesini hayata geçirmeye hazırlanan KYK, gençlere yeni ufuklar açacak. Program kapsamında üniversiteli gençlere Milli Uydu, Yerli Tohum, İHA, SİHA, Milli Piyade Tüfeği ve Cirit Füzesi gibi projeleri yakından tanıtılacak. Bu milli projelerin yaratıcısı olan mühendisler gençlerle bir araya gelerek başarı hikayelerini anlatacaklar. 

Fotoğraflarla anlatılacak 

Kendisine sığınan bütün mültecilere yardım eden ve insani yardımda bulunan Türkiye’nin çalışmaları fotoğraflarla gençlere gösterilecek çalışmalar arasında. KYK, 81 ilde ‘İnsanlığın Son Adası’ isimli fotoğraf sergisi açacak. 

ÖNEMLi iSiMLERE VEFA SEMPOZYUMU 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü  bu yıl öğrencileri, başarılı sanayi projeleri ve mimarlarının yanında kültür mirasımızda derin izler bırakan büyük ustalarla da tanıştırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Halil İnalcık, Turgut Cansever, Erol Güngör ve Nureddin Topçu’nun Hatırasına Vefa Sempozyumu başlıklı dört adet sempozyum düzenleyecek. Bu sempozyumlarla ülkemizin düşünce ve kültür hayatına katkıda bulunmuş fikir adamı, sanatçı ve akademisyenler çok yönlü olarak ele alınacak.