MSÜ başvurusunda son gün ne zaman? MSÜ başvuru tarihi 2021!

Milli Savunma Üniversitesi sınav başvuru ekranı yakından takip ediliyor. 4 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek olan sınavın başvuruları 27 Ocak itibarıyla başladı. Milli Savunma Üniversitesi sınav başvurularında adaylardan HES kodu edinmiş olmaları talep edildi. MSÜ başvurusunda son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi sınav başvurusu hakkında tüm detaylar haberimizde.

MSÜ başvuruları 27 Ocak itibarıyla başladı. 4 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan sınav 135 dakika sürecek. ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden alınacak başvuruların ücreti de açıklandı. Öğrencilerin salgın sebebiyle HES kodu alınması zorunlu getirildi. MSÜ başvurusunda son gün ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi sınav başvuru ekranı...

MSÜ BAŞVURULARI 2021 NE ZAMAN SONA ERECEK?

MSÜ başvuruları 27 Ocak ve 23 Şubat tarihleri arasından yapılacak. Geç başvuru günü ise 3 Mart olarak açıklandı. Sonuçlar 29 Nisan'da erişime açılacak. MSÜ sınav ücreti bu yıl 110 TL olarak açıklandı.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

MSÜ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

MSÜ SINAVI NASIL YAPILIYOR?

Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre veriliyor.

MSÜ SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.