Milli elektrikli trende test tamam, seri üretim 2022'de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ‘Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması' etkinliğine katıldı.

Burada konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Toplam 3 bin 515 kilometrelik hızlı tren hattında yapım çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "Saatte 160 kilometre hıza sahip milli elektrikli tren setinin test süreçlerini tamamladık, 2022'de seri üretimine geçeceğiz. Önümüzdeki yıl milli elektrikli lokomotifin seri üretimine de başlayacağız. Saatte 225 kilometre hıza sahip Milli Hızlı Tren'in tasarım çalışmalarını tamamlayarak prototip üretim aşamasına geçeceğiz. Milli Banliyö Treni Projesi'nde ise tasarım çalışmalarına devam ediyoruz."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, demiryollarına son 20 yılda 20 milyar dolar civarında kaynak aktarıldığını söyledi. Bilgin, şu bilgileri verdi: "Bu kaynağın Türkiye'nin kalkınmasının da itici gücü olduğunu düşünüyorum ve bunu da görüyoruz. Türkiye'nin kalkınma yüzü demiryollarından geçer, kalınma yönü demiryollarından geçer. Türkiye bu yola gecikmiş de olsa girmiştir ama hızla bu yolda ilerlemektedir."