Meydanlar doldukça rezervasyon da artıyor

Türkiye'nin dört bir yanında devam eden 'demokrasi mitingleri' turizme de doping oldu. Turizmciler, dış basına yansıyan görüntülerle Türkiye'nin ne kadar güvenilir olduğunun kanıtlandığını ve talebin hızlandığını belirtiyor.  

Turizm sektörü temsilcileri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonraki birkaç gün rezervasyon iptalleri olduğunu, şu anda ise yurt dışından rezervasyon akışının yeniden başladığını belirtti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye turist taşıyan tur operatörlerinin çok soğukkanlı davrandığına ve böylelikle sektörde olabilecek kayıpları önlediklerine dikkat çekti. 

'HER ŞEY NORMAL' MESAJI 

Darbe girişiminin ardından ilk 3 gün bazı uçak seferlerinin iptal edildiğini belirten Hacısüleyman, 18 Temmuz akşamından itibaren uçak seferlerinin normale döndüğünü ve tüm uçuşların gerçekleştirildiğini bildirdi. Hacısüleyman, "Bugünlerde yurtdışından tekrar rezervasyon akışımız başladı. Halkın büyük ilgi gösterdiği demokrasi mitingleri ve bu mitinglerin çok barışçıl bir şekilde geçmesi, dış basına çok olumlu yansıdı. Bu sayede misafirlerimiz ülkemizin güvenilir olduğunu ve her şeyin normal olduğunu algıladılar" dedi. 

Yurtdışındaki Türkler'den büyük katkı

Öte yandan yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye yaptıkları ziyaretler de, turizmdeki hareketliliğe katkı sağlıyor. TÜİK verilerinden derlenen bilgilere göre, yurtdışında yaşayan ve tatillerini ülkelerinde geçiren Türklerin sayısı her geçen yıl artıyor. Ana vatanlarında tatil yapan Türk vatandaşlarının sayısı 460 bin 586 kişi arttı.

Rus turistten 'gelin' çağrısı 

Antalya'da  tatil yapan Rus Kristina Pchelintseva, "Tatil için 10 yıldır Antalya'ya geliyorum. Hiçbir ülkede Türkiye'deki gibi güzel tatil yapamıyoruz. Moskova'ya dönünce bütün arkadaşlarıma da söyleyeceğim, Antalya'da hiçbir tehlike yok, beni korkutan hiçbir şey olmadı" dedi. Ukrayna'dan gelen Ataeva Anna Khahr ise, "Türkiye'ye gelmek isteyen insanlar rahatça gelebilirler çünkü tatil yapan insanları hiçbir şekilde etkilemedi bu olaylar" dedi.

Önemli olan ileriye bakmak 

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da Türkiye'yi tanıyan insanların Antalya'da sorun olmadığını bildiğini belirterek, "Bir taraftan rezervasyonlar var, bir taraftan iptaller de aldık. Önemli olan ileriye bakmak" dedi.  

Tek kayıp kamu çalışanları  

Hacısüleyman, turizm sektörü temsilcilerinin de misafirlere 'gönül rahatlığıyla Türkiye'ye gelebileceklerini' ve bu dönemde turizmdeki en önemli kaybın kamu çalışanları için izinlerin kaldırılması olduğunu belirtti.