Mevcut faiz dış kaynak için yeterli

Politika faizinde gelinen yüzde 42.50'lik seviyenin, dış kaynağın Türkiye'ye akması için yeterli olduğunu belirten İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Yabancının gözü seçimde değil, faizde” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Türkiye'nin, tasarruflarını yeterli düzeye getirememiş, birikimlerini artıramamış bir ülke olduğunu belirterek, "Dolayısıyla dış kaynağa ihtiyacımız var. Mevcut tasarruflarımız ülkemizin büyümesi ve refahın artması için yeterli değil. Mutlaka bu resmin içine dış kaynak almamız gerekiyor" dedi. Şu anda gelinen politika faizi olan yüzde 42.50'lik seviyenin yabancı sermayenin, dış kaynağın Türkiye'ye akması için yeterli olduğunu belirten Aran, "Çünkü hiçbir yatırımcı, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmez. Yabancı yatırımcı, faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla ilgilenir" diye konuştu.

EKONOMİDE ADIMLAR DOĞRU

Ekonomide doğru adımların atıldığını belirten Aran, "Yapılması gerekenler yapılıyor ve şu anda izlenen politika iyi bir öngörülebilirlik sağlıyor. O nedenle kanaatimce başarılı sonuçlar alınacaktır" dedi. Geleceğe pozitif baktığını da belirten Aran, "Bunun nedeni; yabancı sermaye akışı, yabancı sermayenin doğrudan yatırım şeklinde olmasa bile sıcak para olarak adlandırsak da Hazine'nin 2 yıllık ve 5 yıllık kağıtlarına girmesine yönelik beklentimdir" dedi.

100'ÜNCÜ YILDA HOLDİNGLEŞİYOR

İştirakleri bir çatı şirket altında yönetme yönündeki iradelerini kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Hakan Aran, "İlave zamana ihtiyaç duyulması nedeniyle bölünme işlemlerine 31 Aralık 2023 tarihli finansal tablolarımız ile devam etme kararı aldık. Bankamızın 100'üncü yılında holdingimizi kurmuş olmayı hedefliyoruz" dedi.