Metro 2 ay sonra havaalanında

Kasım ayında metroyla havalimanına gidilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasını kasım ayında, bundan altı ay sonra da Gayrettepe uzantısını bitirerek, 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunu hizmete alacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Halkalı metro şantiyesinde incelemelerde bulundu. Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasındaki test sürüşüne katılan Karaismailoğlu, "Sabah Kağıthane'den metromuza binerek havalimanımıza geldik, metromuzu test ettik, herhangi bir problemimiz yok. Sinyalizasyon, sertifikasyon süreçleri devam ediyor, testlerimiz sürüyor. Hedefimiz kasım ayında İstanbul Havalimanı'na bütün vatandaşlarımızın metroyla ulaşmaya başlamasını sağlamak. Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasını kasım ayında, 6 ay sonra da Gayrettepe uzantısını bitirerek, 37,5 kilometrelik Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunu hizmete alacağız" dedi.

HALKALI 2023'TE BİTECEK

Hattın devamı olan İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Başakşehir-Halkalı ve Marmaray'la birlikte Küçükçekmece bağlantısını 2023 itibarıyla bitirileceğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti: "Yaklaşık 70 kilometrelik metro hattını, 2023'te bitireceğiz. Bu hattın devamı olan İstanbul Havalimanı Küçükçekmece bağlantısına bağlanacak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne devam eden metro hattını da aralık ayında açmayı planlıyoruz. Yine Sabiha Gökçen Havalimanı'nı metroyla buluşturuyoruz. Eylül ayında Kadıköy-Kartal-Pendik'ten, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantısını bitirerek hizmete sunmayı hedefliyoruz."

'EN'LERİN REKORU KIRILACAK

Bakan Karaismailoğlu, metro hattının da hizmete girmesiyle İstanbul Havalimanı'nda rekorların süreceğini belirterek, "Dünyanın dikkatini çekmeye devam edeceğiz. Metroyla birlikte İstanbul Havalimanı enlerin rekorlarını kırmaya devam edecek" dedi.

İBB'NİN YAPTIKLARI 10 YILA ZOR BİTER

Avrupa havalimanlarında yaşanan kaosa dikkati çeken Karaismailoğlu, Türkiye havalimanlarında konfor yaşandığını, bunun da son 20 yıldır yapılan planlı yatırımlardan kaynaklandığını dile getirdi. Şu an İstanbul'da 250 kilometre işletilmekte olan metro hattı olduğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bakanlık olarak 103 kilometre metro hattımızı da bitirdiğimizde, Marmaray'ı da saydıktan sonra İstanbul'un metrolarının yüzde 50'sinden fazlasını, bakanlık olarak biz vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devam etmekte olan 100 kilometre metro hattı var, keşke çalışmalar düzgün gitseydi, onlar da bizim yaptığımız metro hatlarıyla birlikte bitirilerek İstanbulluların hizmetine sokulsaydı, ama maalesef çalışmalar çok yavaş gidiyor. Bu gidişle bu çalışmalarla yaklaşık 10 yılda bu metrolar zor biter."