2022 Ocak Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman?

Piyasalara yön veren Merkez Bankası toplantıları vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 2022 yılına girilmesi ile birlikte yılın ilk toplantısının ne zaman yapılacağı ve ilk faiz kararının ne olacağı merak ediliyor. Peki, Merkez Bankası toplantısı ne zaman? 2022 Ocak Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta gerçekleştireceği yılın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı için geri sayım başladı. Yılın ilk faiz kararı merakla bekleniyor. Merkez Bankası toplantısı ne zaman, hangi gün? 2022 Ocak Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

MERKEZ BANKASI OCAK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası PPK Toplantısı'nı 20 Ocak 2022'de yapacak.

MERKEZ BANKASI ARALIK AYI FAİZ KARARI NEYDİ?

Aralık ayında faizi 100 baz puan indirerek yüzde 14'de düşürdü.

MERKEZ BANKASI 2022 YILI PARA VE KUR POLİTİKASINI AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2022 yılı Para ve Kur Politikası'nı açıklarken; enflasyon hedefini yüzde 5 olarak korudu ve dalgalı döviz kuru rejiminin de süreceğini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2022 Yılı Para ve Kur Politikasının Temel Çerçevesi'ni paylaştı. Para Politikası Kurulu (PPK), 2022 yılında, önceden açıklanan bir takvim çerçevesinde yılda 12 toplantı yapacak. İlk toplantı 20 Ocak 2022 tarihinde yapılacak.

Buna göre, Merkez Bankası'nın temel amacının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğu aktarıldı. Hükümetle birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunurken para politikasının, enflasyonu bu hedefe kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacağı belirtildi.

2022 yılında, enflasyon hedeflemesi rejiminin fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde oluşmasını sağlayacak şekilde uygulanmasına devam edilecek.

TCMB'nin temel politika aracı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı olarak devam ediyor.TCMB zorunlu karşılıkları fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda destekleyici bir araç olarak kullanacak. Bu çerçevede, 2022 yılında Rezerv Opsiyon Mekanizması tamamen sonlandırılacak, yabancı para yükümlülüklerin maliyetleri artırılırken, Türk lirası mevduat gelişimini destekleyecek mekanizmalar önceliklendirilecek.

TCMB, fiyat istikrarı açısından destekleyici bir unsur olan finansal istikrarı da gözetmeye devam edecek. Bu kapsamda, TCMB 2022 yılında, parasal aktarım mekanizmasının sağlıklı işleyişini sağlamak ve makro finansal istikrara ilişkin riskleri sınırlamak amacıyla, elindeki politika araçlarını en etkin şekilde kullanacak.