Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Merkez Bankası Ağustos 2021 faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası faiz kararı gündemin en çok araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. Merkez Bankası faiz kararı, Para Politikası Kurulu Toplantısı (PPK) ardından belli oldu. 2021 yılında faizleri üst üste sabit tutan MB'nin ağustos ayında vereceği karar piyasalar tarafından heyecanla bekleniyordu. Beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) sabit bırakılacağını tahmin ediyordu. İşte tüm merak edilenler...

Piyasalara yön verecek olan Merkez Bankası faiz kararı heyecanla bekleniyordu. Merkez Bankası Ağustos ayı faiz kararı bugün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından belli oldu. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 19'da sabit bıraktı.

12 Ağustos 2021 bugünkü dolar kuru ne kadar, kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne olur?

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR NASILDI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo faizinde piyasa beklentileri doğrultusunda değişikliğe gitmedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini yüzde 19 olarak sabit tuttu.

TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 19,00 olarak kaldı. TCMB, önceki 3 toplantısında da beklentilere paralel olarak faizi sabit bırakmıştı.