Merkez Bankası 2021 Mayıs ayında faizleri artıracak mı, düşürecek mi? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı Mayıs ayına girdiğimiz şu günlerde merak konusu oldu. Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ülkemizde para ve kur politikalarının yönetilmesinden sorumlu kurumdur. Merkez Bankasının temel amacı fiyat istikrarını sağlamak. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Mayıs ayında faizleri artıracak mı, düşürecek mi?

Merkez Bankası faiz kararı, Mayıs ayında yatırımcılar ve piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Şahap Kavcıoğlu'nun başkanlığında yılın beşinci ayında gerçekleşecek olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı için geri sayım başladı. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Toplantı ne zaman yapılacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Her ay, Merkez Bankası başkanı önderliğinde toplanan Para Politikaları Kurulu (PPK), faiz kararının belirlenmesinde etkili oluyor. Merkez Bankası faiz kararı hakkında detaylar ise şöyle;

Merkez Bankası kararı henüz açıklanmadı. Toplantının ardından faiz kararı duyurulacak.

MERKEZ BANKASI 2021 MAYIS AYI TOPLANTISI NE ZAMAN?

Mayıs 2021 tarihli Merkez Bankası faiz kararı toplantısı, 6 Mayıs 2021 saat 14.00'da sonuçları ile kamuoyuna duyurulacak.

FAİZLERDE SON DURUM NE?

2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17'lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19'a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19'da sabit tutulmasına karar verilmişti.