Merkez Bankası bilişim uzman yardımcısı alımı ne zaman? Merkez Bankası alımı şartları neler?

Merkez Bankası bilişim uzman yardımcısı alımı yoğun ilgi görüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda bilişim alanında görev yapmak üzere Uzman Yardımcısı kadrosuna 40 kişi alınacak. Alıma başvurmak isteyen adaylar şartları ve alım tarihini araştırıyor. Peki, Merkez Bankası bilişim uzman yardımcısı alımı ne zaman? Merkez Bankası alımı şartları neler?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 40 Bilişim Uzman Yardımcısı alımı yapıyor. 8 Eylül'de başlayan başvurular 4 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek. Başvurular Merkez Bankası'nın internet sitesi insan kaynakları sayfasından yapılabilecek. Peki, Merkez Bankası bilişim uzman yardımcısı alımı ne zaman? Merkez Bankası alımı şartları neler?

MERKEZ BANKASI ALIMI NE ZAMAN?

Genel yetenek sınavı 16-17 Ekim 2021 tarihinde test yöntemiyle yapılacaktır. Genel yetenek sınav puanına göre yapılacak olan sıralama sonucunda ilk 480 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dâhil) yazılı meslek sınavına çağrılacaktır.

Yazılı Meslek Sınavı ise 06-07 Kasım 2021 tarihinde Yazılı meslek sınavı klasik yöntemle yapılacaktır. Sınav, aşağıdaki konuların her birinden birer soru olmak üzere toplam on iki sorudan oluşacaktır. Adayların ortak konulardan tüm sorulara, seçmeli konulardan ise seçtikleri iki soruya cevap vermeleri gerekecektir. Ortak soruların her birinin ağırlığı %10, seçmeli soruların her birinin ağırlığı ise %25 olacaktır.

MERKEZ BANKASI BİLİŞİM UZMAN YARDIMCISI ALIMI ŞARTLARI

-01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olmak.

-01.01.2019 tarihinden sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

-En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, endüstri mühendisliği, işletme mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış olmak.

-01.01.2018 tarihinden sonra yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) sınavından en az 84 puan veya Cambridge C1 Advanced sınavından (CAE) B ve üzeri veya Cambridge C2 Proficiency sınavından (CPE) C ve üzeri almış olmak.