Menemen'e ‘Tarımın Silikon Vadisi' geliyor

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarım sektörünün rekabet gücünü artırmak ve çiftçilerin tarım teknolojilerine ulaşımını kolaylaştırmak içim İzmir Tarım Teknoloji Merkezi'ni (İTTM) kuruyor.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Menemen'deki Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 40 milyon TL başlangıç sermayesiyle kurulacak merkezin, çalışmalarıyla tarımın Silikon Vadisi olmayı hedeflediğini söyledi.

120 BAŞVURU YAPILDI

İTTM'nin son 10 yılda özellikle Avrupa'da gelişen ve "Yaşam Laboratuvarı" (Living-Lab) olarak adlandırılan konseptte olacağına vurgu yapan Kestelli şunları kaydetti: "İTTM projesine çok yoğun bir ilgi var. İTTM'ye daha şimdiden 1,6 milyon liralık özel sektör finansmanı sponsor oldu ve ön kayıtlarla üye başvurusu 120'ye ulaştı. Bizler, tarımsal teknoloji alanında çalışmaya devam eden veya çalışacak olan girişimci ve girişimci adayları, start-uplar başta olmak üzere tüm paydaşlara İTTM ekosisteminde yer almaya davet ediyoruz."

MARKA HEDEFİ

Kestelli, tarımsal üretim süreçlerinin geliştirilmesini ve iyileştirilmesini hedeflediğine vurgu yaparak, "Proje, tarımsal ürünlerimizin markalaşmasına ve tanıtımına katkı koyarak tüm değer zincirinin ekonomik gelişimini hedefliyor. Her iki projemizin kesişim noktasının tarım sektörümüz ve dolayısıyla da çiftçilerimiz olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.