Memurun iki yıllık maaş artışı yüzde 35'i bulacak

Hükümet ve memur sendikaları arasında ‘6. Dönem Toplu Sözleşmesi' imzalandı. Çalışma Bakanı Bilgin, kamu personelinin 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranlarının % 30 ila 35 arasında değiştiğini açıkladı.

Hükümetle memur sendikaları arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde anlaşma sağlanırken, önceki gece de 6. Dönem Toplu Sözleşmesi imzalandı. Twitter hesabından gece yarısı 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin imzalandığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Maaş artışlarına ilişkin tabloyu da paylaşan Bilgin, memur sendikalarıyla vardıkları anlaşmaya göre kamu personelinin 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranlarının yüzde 30 ila 35 arasında değiştiğini söyledi. Bilgin, salgına rağmen çalışanları enflasyona ezdirmeme sözünün arkasında olduklarını dile getirerek, "Kamu çalışanları için tarihi değişim. 3600 ek gösterge çalışmalarını bu sözleşme döneminde tamamlıyoruz" dedi.

ÖĞRETMENE EK ÜCRET

Sözleşmeyle kamu personelinin çeşitli kazanımları da olacak. Sınıf öğretmenlerine ilave haftalık 2 saat ek ders ücreti verilecek. Üniversitelerdeki idare personeliyle ilgili tayin hakkı çalışması yapılacak. İtfaiye çalışanlarının yangın dışındaki görevlerde de nakdi tazminat alması sağlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı personeline Döner Sermayeden Mahsuplaşma Dışı yıllık 1700 TL'ye kadar ilave ödeme yapılacak. Yerel yönetimlerde; sosyal denge tazminatı tavan tutarı 444 TL artırıldı. Zabıta ve itfaiye personelinin ek tazminat artışı yüzde 100 artırıldı.