Memura ek zam için Erdoğan devrede

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, memura ek zam için devreye girdi. Erdoğan dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığındaki Memur-Sen heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabul, 20 dakika sürdü. Görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Yalçın şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımıza kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi ve adil gelir dağılımını sağlayacak ek zamın bir an önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu sözleşme hükmümüz gereği 3600 ek gösterge ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz."

Ali Yalçın ve beraberindeki heyet öncesinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Bilindiği gibi 5 aylık enflasyon yüzde 10.47 olmuştu. Aralıkta 3 puanlık bir TÜFE açıklanırsa 6 aylık dönemde yüzde 13.47'lik bir enflasyon olacak. Buna göre temmuzda yüzde 3 zam alan memura ocakta yüzde 10.47 enflasyon farkı ödenecek. Bu rakama sözleşmeden doğan yüzde 5'lik zam da eklenecek ve toplam zam yüzde 15.47 olacak. Ancak ek zam verilirse bu tutar artacak.