2022 memur ve emekli maaşına ek zam yapılacak mı? Memur ve emekliye ne kadar ek zam yapılacak?

2022 memur ve emekli maaşları ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. TÜİK tarafından aralık ayı enflasyon rakamları dün açıklandı. Böylece memur ve emeklisinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Peki, memur ve emekliye ek zam var mı? 2022 memur ve emekli maaşına ne kadar ek zam yapılacak?

2022 yılında uygulanacak memur ve emekli maaşında enflasyon farkı dün belli oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 50.5'lik zammının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Açıklanan enflasyonun üzerinde maaş beklentisi olanlar "Memur ve emekliye ek zam var mı? 2022 memur ve emekli maaşına ne kadar ek zam yapılacak?" sorularının yanıtını araştırıyor...

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU? 2022 ZAM ORANI NEDİR?

Başkan Erdoğan Emeklilerle ilgili açıklama yaptı. Yeni düzenlemeye göre, 2500'liranın altında maaş almayacak. Hiçbir emekli 2.500 TL'nin altında maaş almayacak. Aylık geliri 1.500'den başlayan emekli maaşlarını 2.500 TL yapıyoruz.

MEMUR MAAŞLARINE NE KADAR ZAM YAPILDI?

Memura yüzde 30,5 zam yapıldı.

Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz

Bu yılın ikinci altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon SSSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. Yine bu 6 aylık enflasyonun yüzde 3'ü aşan kısmı da memur ve emeklisinin enflasyon farkını ortaya koyacak.

Enflasyon aralıkta yüzde 13,58 artarken yıllık bazda yüzde 36,08 oldu. Bu rakamlara göre memur ve memur emeklinin 2022 yılı ilk altı aylık dönemde alacağı maaş zammında enflasyon farkı 23,65 oldu.

Emekli maaşı zammı ne kadar oldu? 2022 SSK, Bağ-Kur en düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar?

MEMUR VE EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin aylık enflasyon zammının yüzde 15 civarında olması bekleniyor. Bu artışa ilaveten ekstra iyileştirme için çalışmalar sürüyor. Geçen yıl olduğu gibi düşük aylıklara ilave artışın yüksek tutulması ya da taban aylığın artırılması, 6 aylık enflasyona refah payı eklenmesi, seyyanen artış seçenekler arasında bulunuyor.

HAZİNE SABİT GELİRLİNİN YANINDA

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati geçtiğimiz günlerde A Haber ve A Para ortak yayında emekli ve memurun dört gözle beklediği zamma ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Nebati, "Asgari ücrete yüzde 50 zam yapmışsınız, kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış.

Şimdi sıra emeklilerde. Onların da hakkını vermek lazım. Zam oranında sayın Cumhurbaşkanı gerekeni açıklar. Hazine, sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak. Yapılacak düzenleme, bütçede disiplinsizliğe yol açmayacak. Ona göre hesap kitap yapılacak. Maliye politikalarında ve bütçede asla disiplinsizliğe yol açmayacağız. Gelirlerimiz artarken bunu bir yerlerde istifliyim anlayışına sahip değiliz" diye konuştu.

2022 en düşük ve en yüksek polis maaşı ne kadar oldu? Zamlı polis maaşları belli oldu mu?

2022 en düşük ve en yüksek öğretmen maaşı ne kadar oldu? Zamlı öğretmen maaşları açıklandı mı?