Memur ve emekli maaşı zammında son durum nedir? 2022 Memur ve emekli zammı enflasyon farkı nedir?

2022 Memur ve emekli zammı enflasyon farkı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte gözler memur emekli maaş zammına çevrildi. 2022 Ocak ayında SSK Bağkur emeklilerine yüzde 25.5, memurlara ise yüzde 30,5 oranında zam yapılmıştı. Peki, Memur emekli maaş zammı ne kadar olacak? Emekli memur enflasyon farkı kaç?

Memur ve emekli maaşı zammında son durum merak ediliyor. Memur emekli maaş zammı gündemde merakla araştırılıyor. 2022 Ocak ayında SSK Bağkur emeklilerine yüzde 25.5, memurlara ise yüzde 30,5 oranında zam yapılmıştı. Memur maaşlarına Temmuz ayında enflasyon farkı zammı da yapılacak. Peki, memur ve emekli maaşı zammında son durum nedir? 2022 Memur ve emekli zammı enflasyon farkı nedir?

MEMUR EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK, BAĞKUR ve memur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz ayında maaşlarına zam alıyor. Yapılacak zamlarda ise belirleyici etken ise 6 aylık enflasyon verileri oluyor.

Memur ve emekli maaş zammında kullanılan enflasyon rakamları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor. TÜİK Mart ayına ait verileri bugün açıkladı. Enflasyon martta yüzde 5,46 artarken yıllık bazda yüzde 61,14 oldu.

Böylece 3 aylık enflasyon farkı da ortaya çıkmış oldu. Üçüncü ay sonunda memur maaş farkı yüzde 15 olarak hesaplandı.

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme ile belirlenen 2022 yılı zammı ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay içinse yüzde 7 zamdı. 2023'ün ilk 6 ayı için yüzde 8, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 zam yapılacak.

2022'de ilk 6 aylık sürecinde enflasyon neticesinde memur ve memur emeklisine verilecek zam farkı belli olacak. 4 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin alacağı zam farkı maaşları yükseltecek.