Emekli ve memur zammı 2021 kaç TL? Memur maaş zammı 2021 belli oldu!

Emekli zammı ve memur zammı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. TÜİK tarafından açıklanan Aralık 2020 enflasyon rakamlarına göre yapılacak olan zam oranları da netlik kazandı. Memur maaş zammı ne kadar olacak? Emekli ve memur zammı 2021 kaç TL oldu, belli oldu mu? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor.

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı da belli oldu. Açıklanan 5 aylık enflasyon oranı ve beklenti anketine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96 olacak. Yaşlıya ve engelliye ise yüzde 6.96 zam olacak. Peki, Memur maaş zammı ne kadar olacak? Emekli ve memur zammı 2021 belli oldu mu? İşte tüm merak edilenler... 

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Enflasyon, Aralık 2020'de yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 14,60 oldu.

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yılın ilk yarısında yapılacak zam oranı netlik kazanmış oldu.

TÜİK, 2020 Temmuz-Aralık enflasyonunu açıkladı ve zamlar da netleşti. Buna göre işçi ve Bağ-Kur ve tarım emeklileri temmuz ayında maaşlarını yüzde 8.36 zamlı alacaklar.

5 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 7,02

Emekli ve memur maaş zamları için baz alınan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2020 Kasım ayında yüzde 2,3 yükseldi. 2020'nin Temmuz-Kasım döneminde enflasyon yüzde 7,02 olarak gerçekleşti.

Enflasyon oranındaki artış ile beraber memur ve memur emeklilerine maaş zammı enflasyon farkı verilmesi durumu ile ortaya çıktı. Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak maaşlarına yüzde 3 zam olacak.

MAAŞ ZAMMI VE ENFLASYON FARKI 15 OCAK'TA ALINACAK

Ayrıca 2020'nin ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

EMEKLİLERE MAAŞLARI ZAMLI ÖDENECEK

12 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisine de ocak ayı maaşları zamlı ödenecek. Bu zam oranının ne kadar olacağı da bugün belli olacak.

Merkez Bankası'nın son beklenti anketindeki yüzde 14.18'lik 2020 yılı enflasyon tahmini SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak artışını yüzde 7.96, memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 6.96 olabileceğini ortaya koyarken, buna göre yeni gelirler şöyle olacak:

Aralık ayı enflasyon rakamları saat kaçta açıklanacak? TEFE TÜFE Aralık ayı 2020 enflasyonu ne oldu?

Emekliye ne kadar zam verildi? Memur emeklisi zam oranı ne oldu?