Memur maaş farkları 2019 ne zaman yatacak? Maaş farklarının ödeme tarihi..

Memur maaş farkları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Memur maaş farkları ne zaman yatacak? Memur maaşlarına yapılacak zam oranı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Gözler memur maaş farklarına çevrildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''SSK kapsamında gelir aylık almakta olanların aylıkları, ödeme günleri olan 17 ila 26 Ocak'ta, Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ila 28 Ocak'ta zamlı ödenecek.'' açıklamasında bulunmuştu. Detaylar haberimizde sizlerle.

Memur maaş farkları 2019 yılında da heyecanla bekleniyor. Memur farklarının yatacağı tarih araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk açıklamasında, “SSK kapsamında gelir aylık almakta olanların aylıkları, ödeme günleri olan 17 ila 26 Ocak'ta, Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ila 28 Ocak'ta zamlı ödenecek." açıklamasında bulundu. Bu hafta ayrıca, memur emeklilerine de fark ödemesi yapılacak. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında yatırılıyor.

MEMUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMA YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarih bilgisini geçtiğimiz günlerde vermişti. Selçuk, "SSK kapsamında gelir aylık almakta olanların aylıkları, ödeme günleri olan 17 ila 26 Ocak'ta, Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık almakta olanların aylıkları da ödeme günleri olan 25 ila 28 Ocak'ta zamlı ödenecek." açıklamasında bulunmuştu.

3 AYA VARAN FARK

Bu hafta ayrıca, memur emeklilerine de fark ödemesi yapılacak. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine maaşları her ayın 1'i ile 5'i arasında yatırılıyor.

Bu ay maaşlar, zam oranının belirlenmesi için 3 Ocak'ta açıklanan veriler beklendiği için, artış yansıtılmadan ödendi. Emekliler yüzde 10.73 zamla oluşan farklarını 25 Ocak Cuma günü hesabında görecek.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU?

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 6,73 artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 10,73 artış yapıldığı belirtilerek, bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşının 3 bin 512 liraya, en düşük memur emekli aylığının da 2 bin 379 liraya yükseldiği bildirildi.

Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 6,73  artış ile birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde  ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 10,73 artış yapıldığı belirtilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 10,19 artış  sağlanmıştır. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin  133 liradan 3 bin 512 liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 149 liradan 2  bin 379 liraya yükselmiştir."