Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı için gözler 6 aylık enflasyon farkında! 2024 memur emekli maaş tablosu

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz zammı için bekleyişe geçti. 2024 memur emekli maaş tablosu, temmuz zammıyla birlikte belli olacak. Emekliler, 5 aylık enflasyon farkına göre şimdiden yüzde 22,72'lik zammı hak etmiş oldu. Çalışan memurlar ise toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkının netleşmesini bekliyor. Buna göre Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar, yüzde kaç olacak? İşte 2024 memur emekli maaş tablosunda son durum...

Memur-emekli maaşı temmuz zammı için gözler 6 aylık enflasyon farkının açıklanacağı tarihe çevrildi. Çalışan memur, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zammı alacak. Açıklanan rakamlarla birlikte 2024 memur emekli maaş tablosu şekillenecek. Peki Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte tahmini rakamlara göre 2024 memur emekli maaş tablosu

MEMUR-EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emeklilerin maaş zammı, her yıl 2 kez enflasyon farkına bağlı olarak belirleniyor. 2024 memur emekli maaş tablosu, 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon rakamlarına bağlı olarak netleşecek.

Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı için yetkililerin son dakika açıklamalarına kilitlenen milyonlarca kişi, gözünü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına çevirdi.

Her yıl iki kez ocak ve temmuz dönemlerinde maaşlarına zam alan emekliler, 2024 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 49,25 oranında maaşlarına zam almıştı.

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Böylelikle emekliler mayıs ayı itibarıyla yüzde 22,72 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.

Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak hesaplandı.

Bu hesaplamalar temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyonuyla aynı doğrultuda gelirse, Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı 6 aylık enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 olacak.

Ocak ayında kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşı 10 bin liraya tamamlanmıştı.

Maaşların 6 aylık enflasyon farkı oranında artırılması halinde en düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira olacak.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI TAHMİNİ NE KADAR?

Memur ve memur emeklileri yılın ilk altı ayında toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almıştı. Her yıl iki kez ocak ve temmuz dönemlerinde maaşlarına zam alan emekliler, 2024 yılının ilk 6 ayında maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam almıştı.

6 aylık enflasyon farkı, Memur-Emekli maaşı Temmuz zammında belirleyici etken olacak. Böylece 2024 memur emekli maaş tablosu netleşmiş olacak.

Son yapılan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olarak hesaplandı.

Bu hesaplamalar doğrultusunda Memur-Emekli maaşı Temmuz zammının 6 aylık enflasyon farkına bağlı olarak yüzde 25,46 olması bekleniyor.

Haziran ayı enflasyon rakamları 3 Temmuz saat 10:00'da açıklanacak. Kritik verinin açıklanması ile birlikte 6 aylık enflasyon farkı ve Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı netlik kazanacak. İşte tahmini oranlara göre düzenlenen 2024 memur emekli maaş tablosu...

2024 MEMUR EMEKLİ MAAŞ TABLOSU

Memur-Emekli maaşı Temmuz zammı 6 aylık enflasyon farkı: Yüzde 25,39

* 6 aylık SSK, Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 25,39

* 6 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 9,03

* 6 aylık memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10

* 6 aylık memur enflasyon farkı dahil zam oranı: Yüzde 19,93