Memur alımı iş ilanları başvuru nasıl yapılır? 2018-2019 KPSS memur personel alımı iş ilanları

KPSS memur alımı iş ilanları yoğun ilgi görüyor. Memur personel alımı iş başvurusu nasıl yapılır? Devlet memuru olmak isteyen vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları her sene açık pozisyonları için memur ve personel alımları yapılıyor. Bu alımlar Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda gerçekleştiriliyor. Sınava giren adayların heyecanla beklediği KPSS ön lisans ve ortaöğretim sonuçları erişime açıldı. KPSS tercihleri 11 Aralık ve 20 Aralık tarihleri arasında yapıldı. KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak geçmiş yıllardaki sonuç açıklama hızını baz alırsak, KPSS-2018/2 tercih sonuçlarının en geç 15 gün içinde erişime açılacağını söyleyebiliriz. Konuya dair ÖSYM'den açıklama ya da önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden takip edebilirsiniz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl sonuna kadar acil tıp teknisyeni, veri analizi yapan işletmen, ambulans şoförü, yardımcı klinik elemanı gibi alanlarda hizmet yapacak 6 bin 500 kişinin alınacağını ve 2019 yılında da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere yaklaşık 25 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını bildirdi. Memur alımı iş ilanları ile ilgili detaylar haberimizde sizlerle. 50 ile 75 arasında KPSS puanı alan adaylar, lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilir. Belediyeler yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarını artık açıktan mülakat ile yapıyor. Birçok belediye 50-75 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var ekledi. Önümüzdeki günlerde açıklanacak tercih başvuruları ile birlikte KPSS ortaöğretim sınav sonucuna göre en düşük puanla alınacak memurlar belli olacak.

Memur alımı iş ilanları 2018-2019 dönemi için yoğun ilgi görüyor. KPSS memur personel alımı iş ilanları başvuruları araştırılıyor. Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları her sene açık pozisyonları için memur ve personel alımları yapılıyor. Bu alımlar Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda gerçekleştiriliyor. KPSS tercihleri 11 Aralık ve 20 Aralık tarihleri arasında yapıldı. KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak geçmiş yıllardaki sonuç açıklama hızını baz alırsak, KPSS-2018/2 tercih sonuçlarının en geç 15 gün içinde erişime açılacağını söyleyebiliriz. Konuya dair ÖSYM'den açıklama ya da önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden takip edebilirsiniz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl sonuna kadar acil tıp teknisyeni, veri analizi yapan işletmen, ambulans şoförü, yardımcı klinik elemanı gibi alanlarda hizmet yapacak 6 bin 500 kişinin alınacağını ve 2019 yılında da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere yaklaşık 25 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını bildirdi. Memur alımı iş ilanları ile ilgili detaylar haberimizde sizlerle. 50 ile 75 arasında KPSS puanı alan adaylar, lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilir. Belediyeler yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarını artık açıktan mülakat ile yapıyor. Birçok belediye 50-75 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var ekledi. Önümüzdeki günlerde açıklanacak tercih başvuruları ile birlikte KPSS ortaöğretim sınav sonucuna göre en düşük puanla alınacak memurlar belli olacak.

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yapılacak yerleştirme için tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak geçmiş yıllardaki sonuç açıklama hızını baz alırsak, KPSS-2018/2 tercih sonuçlarının en geç 15 gün içinde erişime açılacağını söyleyebiliriz.

Konuya dair ÖSYM'den açıklama ya da önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden takip edebilirsiniz.

 SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir.

Memur olmak isteyen vatandaşlar ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına başvurularını gerçekleştiriyorlar. 

DAHA ÖNCE EN AZ 60 KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR

Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan kamu kurumları her sene açık pozisyonları için memur ve personel alımları gerçekleştiriliyor. Bu alımlar Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yapılıyor.

Şeker Fabrikaları: KPSS 60

Diyanet İşleri Başkanlığı: KPSS 60

Danıştay: KPSS 60

Emniyet genel Müdürlüğü: KPSS 60

TBMM: KPSS 70

50, 55, 60, 65, 70, 75, KPSS İLE HANGİ MEMUR ALIMLARINA BAŞVURU YAPILABİLİR?

50 ile 75 arasında KPSS puanı alan adaylar, lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilir. Belediyeler yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarını artık açıktan mülakat ile yapıyor. Birçok belediye 50-75 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var ekledi. Önümüzdeki günlerde açıklanacak tercih başvuruları ile birlikte KPSS ortaöğretim sınav sonucuna göre en düşük puanla alınacak memurlar belli olacak.

50-55 KPSS İLE HANGİ MEMUR ALIMLARINA BAŞVURU YAPILABİLİR?

50 ile 55 arasında KPSS puanı alan adaylar, lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilir. Belediyeler yönetmelik değişikliği ile düz memur alımlarını ve zabıta memuru alımlarını artık açıktan mülakat ile yapıyor. Birçok belediye 50-55 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var.

Öte yandan Üniversiteler sağlık ile normal memur alımlarını KPSS puan sınırı olmadan yapıyor.

Öte yandan öğretmenevleri, polisevleri, kamu misafirhaneleri düşük KPSS puanı ile memur alımı yapmaktadır.

MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?

Adaylardan 2018 yılında da, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.

MEMURLUK İÇİN KPSS GEREKİYOR

Bir çok kurum adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) şartı aramakta ve kamuya dahil olmak isteyen adaylar bu yönde her sene KPSS ye girmektedir. Lise mezunu olan adaylar KPSSP94, Önlisans mezunu olan adaylar KPSS P93 ve Lisans mezunu olan adaylar ise KPSS P3 puan türünden veya eğitimine göre çeşitli puan türlerinden KPSS ye girerek puan almakta ve adayların bu Puan durumlarına göre kadro giriş ilemleri belirlenmetedir.

MEMURLUKTA EĞİTİM ŞARTI

Alım yapılacak kadro veya pozisyona göre adaylar gerekli eğitim seviyelerini tamamlamış ve istenilen fakülte veya yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekli. Yurtdışında veya Yurtiçinde farklı yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar bu pozisyon için YÖK'ten denklik belgesi almak zorundadır. Bu bilgi mutlaka ilanların içerisinde verilir.

MEMURLUKTA YAŞ ŞARTI

Adaylar kamu kurum veya kamu kuruluşları tarafından belirlenen yaş sınırları içerisinde olmak zorundadırlar. Kamuya memur alımları'nda genellikle adaylardan 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır. Bu yönde bir çok kişi 35 yaşından sonra KPSS'ye girmekte ve malesef sonrasında üzgüntüuye kapılmaktadır. Bu nedenle adaylar mutlaka ilanların metinlerindeki belirtilen yaş şartına mutlaka uygun olmaları şarttır.

MEMURLUK İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Başvurular, kurumların belirledikleri tarih içerisinde alınmaktadır. Başvuru tarihleri dışında yapılmış olan başvurular geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Bu sebeple adaylar mutlaka ilanların başvuru sürelerini incelemeli ve başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmalıdır. Başvurular kurumun belirlediği şekilde, Şahsen, Posta ile, e-posta ile, online veya tercih işlemeleri şeklinde başvuru alınmaktadır. Ayrıca kurumların belirlediği şekilde başvuru yapmayan adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.