KPSS'siz memur alımı iş ilanları haberimizde!

Milyonlarca vatandaş şu günlerde, “Memur alımı başvuru şartları nedir?” sorusuna yanıt arıyor.

2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında Üniversitemizin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvurma Atama ve Yükseltilme İle İlgili Değerlendirme Kriterleri hükümlerine göre belirtilen kadrolara öğretim üyeleri alınacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 27 Nisan 2019

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ön başvuru yapan adaylardan çağrılma önceliklerine göre, sınav tarihi  ve sınav alanlarının kapasitesi nedeniyle sadece 40 bin aday sınavlara  çağrılacak. Sonuç açıklanma tarihi ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

Sınavlara çağrılacak adayların 20 bini 2018 KPSS’ye girmiş ve P3, P93,  P94 puan türlerinden en az 50 puan alanlardan, diğer 20 bini ise KPSS’ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak 50’nin altında puan alanlardan seçilecek

2018 yılı KPSS puanı 50’nin altında olanlar KPSS’ye girmeyenlerle birlikte değerlendirilecek.

ATAMA NASIL YAPILACAK?

Adayların atanması için uygun sağlık raporunun Personel Temin Merkezine ulaşması ve güvenlik soruşturmasının “Olumlu” olarak sonuçlanması gerekmektedir. Bu süreç 4-5 ay gibi bir zaman dilimini kapsarken bazı adaylar için bu süre 8-9 ayı da aşabilmektedir.

Adaylar mağduriyet yaşamamak için atama işlemi tamamlanıp eğitim birliğine katılıncaya kadar sisteme girdikleri cep telefon numaralarında kesinlikle değişiklik yapmayacak ve bu hususta talepte bulunmayacaktır.

Bu sebeple, sınavlardan sonra sağlık raporu ve güvenlik soruşturması olumlu olan adayların isim listesi, eğitim birliklerine atamalarının yapılması maksadıyla Jandarma Genel Komutanlığına gönderilmektedir.

Eğitim birliklerinin kapasitesi ve eğitim süresi de göz önünde bulundurulduğunda herkesin aynı anda atanması mümkün olmamaktadır. İşlemlerin (sağlık raporu ve güvenlik soruşturması) bitiş sırasına göre listeler oluşturulmaktadır. Bu durum, aynı dönem sınava giren adaylardan bazılarının farklı zamanlarda eğitim birliklerine sevk edilmesine yol açmaktadır. Adayların durumları internet ortamında yayınlanacağından https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde “Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları” kısmından takip edilmesi önem arz etmektedir.

Tüm seçme sınav aşamalarından başarılı olup eğitim birliğine ataması yapılan adaylardan eğitim birliğine katılıp bırakanlar ve ilişiği kesilenler ile eğitim birliğine katılmayıp, müteakip dönemlerde tekrar atama isteyenlerin dilekçesi dikkate alınmayacaktır. Adayların tek atama hakkı olduğundan tekrar atamaları yapılmayacaktır.