Son dakika haberi: Mayıs ayı enflasyon oranı açıklandı! Mayıs 2022 enflasyon rakamları nedir?

Piyasalar için büyük bir öneme sahip olan mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu. Dünya genelinde yaşanan enerji krizi ve yüksek enflasyon oranları ülkemizi de etkiledi. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak mayıs ayı enflasyon oranı için geri sayım başladı. Bu doğrultuda Merkez Bankası mayıs ayı enflasyon beklentisi anketi de paylaşıldı. Piyasaların ve vatandaşın gözü kulağı açıklanan rakamlara çevrildi. Peki, Mayıs ayı enflasyon oranı kaç oldu?

Mayıs ayı enflasyon oranı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın ilk haftası açıklanan enflasyon oranı saat 10 itibarıyla yayınlandı. Kira artış oranı, memur ve emekli zammı gibi piyasalarla ilgili birçok sektörü etkileyecek mayıs ayı enflasyon oranı gündemin en önemli maddelerinden birisi oldu. Peki, Mayıs ayı enflasyon rakamları nasıl? Mayıs 2022 enflasyon oranı nedir?

MAYIS AYI ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Milyonların merak ettiği Mayıs 2022 enflasyon rakamları belli oldu. TÜİK verilerine göre, TÜFE yüzde 2,98 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 73,50 seviyesine yükseldi.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ 2022

AA Finans'ın anketine göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5,49 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 8,15 aralığında yer aldı.

MAYIS AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK mayıs ayı enflasyon oranını 3 Haziran Cuma günü saat 10:00'dan sonra açıklayacak. Merkez Bankası mayıs ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, katılımcıların cari yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 16,85 TL iken, bu anket döneminde 17,57 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,84 TL ve 18,47 TL olarak gerçekleşti.

NİSAN AYI ENFLASYON ORANI

TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayında enflasyon oranı aylık bazda yüzde 7,25 yıllık bazda ise yüzde 69,97 olarak gerçekleşti. Kira artış oranı için belirleyici olan on iki aylık ortalamalara göre artış yüzde 34,46 oldu. Bu rakam Mayıs ayı kira artış oranı olarak kayıtlara geçti.