Matriks halka arz sonuçları açıklandı mı? Matriks ne zaman işlem görecek?

Finansal teknoloji şirketi Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ'nin şirket paylarının halka arzı için yaptığı başvuru, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 30-31 Mart tarihlerinde talep toplananan Matriks'in halka arzında, pay başına satış fiyatı 28 TL olarak belirlendi. Peki, Matriks borsada ne zaman işlem görecek? İşte tüm merak edilenler..

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan halka arz işleminden sonra 30-31 Mart tarihlerinde talep toplama işlemini tamamlayan Matriks'in borsada ne zaman işlem göreceği merak ediliyor. Matriks ne zaman işlem görecek? Matriks halka arz sonuçları açıklandı mı? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

MATRİKS NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK?

30-31 Mart tarihlerinde talep toplanan Matriks'in halka arzında, pay başına satış fiyatı 28 TL olarak belirlendi.

Matriks'in halka arzında, 7 milyon 419 bin 980 TL nominal değerli sermayenin yüzde 38,05'ine karşılık gelen paylar halka arz edilecek

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ'den yapılan açıklamaya göre, bankacılık ve finans alanında faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların, piyasalara ilişkin veri, haber, analiz, emir iletimi ve portföy izleme ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretiyor.

Bu firmaların altyapı ihtiyaçlarına ilişkin yazılımlar da üreten Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri AŞ, halka arz edilmesinin ardından borsada işlem görmeye başlayacak.

MATRİKS HALKA ARZ SONUCU

Borsa İstanbul'da gerçekleşen halka arz talep toplama sürecinde eşit dağıtım ile 11 lot dağıtıldığı öğrenildi. Matriks halka arz talep toplama sürecinde 308 TL ve üzeri yatırım yapan tüm yatırımcıların halka arza katıldığı kabul edildi. Matriks halka arzı kapsamında 7.419.157 adet pay satıldı.

Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre Matriks halka arz toplamda 689 bin 426 adet yatırımcı katıldı. Matriks'in Borsa'da işlem görmeye başlayacağı tarih için Borsa İstanbul'dan açıklama bekleniyor.