Marmaris'te Rus turist etkisi! 1+1 konut 2 milyon TL

Rusya'daki seferberlik ilanın ardından tatil için geldikleri Türkiye'den ülkelerine geri dönmeyen Ruslar, güzel havanın ve tatilin tadını çıkarmaya devam ederken emlak fiyatlarını da uçurdu.

ENDER TÜRKKAN

Rusya'daki seferberlik ilanın ardından on binlerce Rus, tatil için geldikleri Türkiye'den ülkelerine geri dönmedi. Daha çok Antalya ve Marmaris'i tercih eden ve buralara yerleşen Ruslar, güzel havanın ve tatilin tadını çıkarmaya devam ederken emlak fiyatlarını da uçurdu. Emlak Danışmanı Kaan Kaya "Zaten pandemiyle birlikte uçuşa geçen konut fiyatları ile kiralar Rusların talebiyle birlikte dudak uçuklatan boyuta ulaştı. 1 oda 1 salonluk evler için 2 milyon TL istenir oldu. Aynı boyuttaki dairelerin aylık kiraları ise minimum 6-7 bin TL'ye yükseldi" dedi.

TURİZM İÇİN UMUT VERİCİ

Turizmciler ise sezon dışında konuk ağırlamanın gelecek açısından umut verici olduğunu belirtti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Temsil Kurulu Suat Esin, şunları söyledi: "Marmaris bu aylarda da yabancı konuklarını ağırlaması, kışın da burada tatil yapılabileceğinin anlaşılması açısından olumlu. Gelecekte bunun meyvelerini toplayabiliriz."

İNGİLİZLER GİTTİ, RUSLAR GELDİ

Son İngiliz turist kafilesinin 15 Kasım'da ülkelerine döndüğü Marmaris sahilleri, Kasım ortasında Ruslarla renklendi. İlçedeki çok sayıda Rus, dün denize girdi. Esnaf durumdan memnun olduklarını dile getirdi. Uzunyalı sahilindeki bir restoranın müdürü olan Abdullah Şahin, "Kasım başı işletmemizi kapatmayı planlıyorduk. Ancak vazgeçtik, kışın da açık olacağız" dedi.