Marmaris, Miami'yi 2'ye katladı

Pandemi döneminde rekor artış! Marmaris'te ev fiyatları Miami'yi ikiye katladı. Marmaris'te yazlık fiyatları, Miami ve Hollywood'daki benzerlerinin iki katına ulaştı. Müstakil ev ve villalarda fiyat artışı % 500'e kadar çıktı.

ENDER TÜRKKAN

Türkiye'nin turizm merkezlerinde emlak fiyatları, pandemiyle birlikte adeta uçuşa geçti. Bodrum, Çeşme, Didim, Fethiye ve Marmaris gibi turistik kentlerde konut fiyatları rekor kırdı. Marmaris'te daire ve villa fiyatları, Miami ile Hollywood'daki benzerlerinin iki katına yükseldi. İnternetteki ilanlara bakıldığında, Miami'de havuzlu bir sitede dayalı döşeli, 3 odalı dairenin 89.900 dolar yani yaklaşık 720 bin TL'ye, Marmaris'teki bir benzeri ise 1.4 milyon TL'ye satışa sunuluyor. Örneğin; Hollywood'un Oakwood Hills Mahallesi'nde, Silver Gölü'ne sıfır, büyük bir bahçesi olan villa için yaklaşık karşılığı 2.8 milyon TL'ye denk gelen 352 bin dolar istenirken, Marmaris'in bir köyünde denize sıfır ancak hem kendisi hem de arazisi bakımsız durumda olan müstakil bir evin satış fiyatı ise 5.5 milyon TL seviyesinde.

KÖY EVLERİ REKOR KIRDI

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, ilçedeki emlak satış fiyatlarındaki artışı çok abartılı bulduğunu belirterek, "Rüyamda görsem inanmazdım" dedi. Bu yükselişin Marmaris'te ortalama yüzde 70 civarında gerçekleştiğini, ancak müstakil ev ve villalarda bu oranın yüzde 500'e kadar çıktığının altını çizen Akkuş, şunları söyledi: "Ortalama bedeli 500 bin TL olan 2+1'ler 850 bin, 850 bin TL olan 3+1'ler 1.4 milyon, 2,5-3 milyon TL olan müstakil evlerin fiyatlar 4-5 milyon TL'ye yükseldi. Hele hele daha sakin ve doğayla iç içe olan köylerdeki artış acayip ötesi. 1 milyon TL'ye satışa çıkarılıp aylarca hatta yıllarca alıcı bulamayan köy evleri için şimdi 5 milyon TL isteniyor."

GÜNLÜK KİRALAR DA UÇTU

Dünyanın dört bir yanındaki satılık veya kiralık gayrimenkullerin paylaşıldığı Airbnb'deki verilere göre, Marmaris'teki villaların kiraları da, Miami ve Hollywood'u katladı. Müstakil konutların günlük kiraları Miami'de 385-720, Hollywood'da 575-1435 TL aralıklarında seyrederken, Marmaris'te ise 1500-3000 TL arasında değişiyor.