Market ve bakkalların saatleri değişti mi? Marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Türkiye'de vaka sayılarının düşmesi aşılanmanın hız kazanmasının ardından üçüncü normalleşme dönemi 81 ilde hayata geçirildi. Sokağa çıkma ve seyahat yasaklarının sona erdiği bu dönemle birlikte İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede iş yerlerinin çalışma saatlerini de yeniden düzenledi. Peki, Marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Market ve bakkalların saatleri değişti mi? İşte tüm merak edilenler..

Temmuz ayı ile birlikte kademeli normalleşmenin üçüncü etabına geçildi. 1 Temmuz genelgesi kapsamında pek çok kısıtlama kaldırıldı. Salgın ile mücadele kapsamında marketlerin çalışma saatlerinde değişiklik yapılmıştı. Marketler hafta içi ve hafta sonu farklı saatlerde açılıyor ve kapanıyordu. Yeni normalleşme döneminde marketlerin çalışma saatleri de merak konusu oldu. İşte marketlerin güncel çalışma saatleri...

MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

1 Temmuz tarihinden itibaren marketlerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre tüm iş yerlerinin ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre ilgili idare tarafından belirlenen açılış­ kapanış saatleri çerçevesinde açılıp kapanacak. Alınan karara göre, zincir marketler ve bakkalların açılış ve kapanış saati kendi çalışma saatlerine göre belirlenecek.

MARKET VE BAKKALLARIN SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Genelgede konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi;

Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara veren tüm iş yerleri ile sinemalar 1 Temmuz'dan itibaren tekrar açılacak. Tüm iş yerleri 1 Temmuz'dan itibaren, ruhsatlarındaki faaliyet konusuna göre belirlenmiş açılış-kapanış saatleri arasında hizmet verebilecek.

Bu bilgilere göre market ve bakkalların çalışma saatleri işletmeler tarafından belirlenecek.