'Lüks tren turu' başlıyor

Türkiye'nin ilk ‘Yataklı Lüks Tren Turu' başlıyor. Global merkezi Japonya'da olan HIS Türkiye ile Sun Group arasında atılan imzayla proje ilk olarak ‘Kapadokya Ekspresi'yle yola çıkacak.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi aracılığıyla, global merkez ofisi Japonya'da bulunan HIS Türkiye ile Sun Group arasında gerçekleştirilen ve Kapadokya Ekspresi'yle başlayacak Türkiye'nin ilk 'Yataklı Lüks Tren Turu' projesinin imzaları İstanbul'da atıldı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, demir yollarıyla turistik hizmet verme işini 2 şirketin birlikte hayata geçireceğini aktardı. HIS Türkiye Genel Müdürü H. Emre Özkur da, projenin kendileri için rüya proje olduğunu belirterek, HIS Global'in merkezi Japonya'da olan ve 70'ten fazla ülkede yer alan dünyanın en iyi 10 seyahat operatöründen biri olduğuna işaret etti.

40 MİLYON EURO YATIRIM

Özkur, projenin turizm açısından önemine dikkati çekerek şunları kaydetti: "Şirketimizin Türkiye'de bu projeye başlaması Japon turistlerin çok daha fazla Türkiye'ye gelmesini sağlayacak. Kapadokya Ekspresi trenle ulaşımı sağlayacak. Özellikle dünyada trenle ulaşıma çok fazla talep var, ciddi yatırımlar yapılıyor. Projenin başlangıcı Kapadokya ama daha sonra Doğu-Güneydoğu Anadolu, Karadeniz'e kadar uzandıracağız. Projenin ilk yatırım bedeli 40 milyon euro, hedefimiz yıllık 200 bin turiste ulaşmak." Özkur ayrıca, "Japonya'da yurtdışı yatırım yapmak isteyen firmalara seminerler veriyoruz, Türkiye hakkında yaptığımız her seminer, en fazla katılımcı çeken seminerler oluyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi aracılığıyla HIS Türkiye ile Sun Group arasında imzalar atıldı. Tren projesinin yılda yaklaşık 200 bin turiste ulaşması bekleniyor.

5 YILDIZLI OTEL STANDARTLARINDA

Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik de, şu bilgileri verdi: "Kapadokya Ekspresi'yle başlayacağımız bu serüvende kullanacağımız araçlarımız birer 5 yıldızlı otel şeklinde olacak, hepsi yataklı vagonlardan oluşacak. Her bir kompartımanda 5 yıldızlı otel standartları olacak. İlk etaptaki yatırımla 200-250 kişilik istihdam sağlanacak."

1 MİLYAR EURO KATKI SAĞLAR

Emre Özkur, proje kapsamında kişi başı 5 bin euro turizm geliriyle Türkiye ekonomisine yaklaşık 1 milyar euroluk katkı sağlama hedefinde olduklarını anlattı. Özkur, Kapadokya-İstanbul arası yataklı tren projesinin turizme çok büyük katkıda bulunacağını dile getirerek, "Kapadokya Ekspresi'ni 5 yıldızlı 2 otel gibi düşünmek gerek, karşılıklı sefer yapılacak. Bu sene içinde, yıl sonuna kadar faaliyete geçecek" diye konuştu.