Limak, enerjiyi de halka açıyor

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun halka arzını 2 milyar 526 milyon TL büyüklükte yoğun bir ilgiyle tamamlayan Limak, enerjiyi de halka açmaya hazırlanıyor.

Limak Şirketler Grubu'nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento, dün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul'da Yıldız Pazar'da 'LMKDC' koduyla işlem görmeye başladı. Limak Doğu Anadolu Çimento 3.3 milyon yatırımcıya ulaşarak güçlü bir halka arza imza attı. Halka arz, 4.4 kat talep ve 2 milyar 526 milyon TL büyüklükte yoğun bir ilgiyle tamamlandı.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir, "Talep toplama sürecinde 3.5 milyona yakın farklı yatırımcıdan, hedeflenen miktarın 4.5 katı gelen talepten son derece memnunuz" dedi. Alınan bilgilere göre, halka arzdan gelen gelirle Ergani Çimento'yu da bünyesinde devralacak olan Limak, ayrıca tek çatı altında toplayarak enerjiyi de halka açmaya hazırlanıyor. Nihat Özdemir, şunları söyledi: "Sonraki süreçte 2024 yılında yenilenebilir enerji ile ilgili de bir halka arz planımız var. Buradan gelecek kaynak ile de yenilenebilir enerji yatırımlarımızı büyütmek istiyoruz. Bu halka arzın Borsa İstanbul açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Güçlü şirketlerin borsadaki varlığının artması, ülkemize ve borsamıza olan güveni daha da artıracak."

Limak Doğu Anadolu Çimento'nun Borsa İstanbul'daki gong töreni; Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.