KYK yurt ücretleri ne zaman ve nasıl ödenir? KYK yurt ücretleri 2021 aylık ne kadar?

KYK yurt ücretleri, yurt başvurularının açılması ile birlikte gündeme geldi. KYK yurdunda kalmak isteyen tüm öğrenciler KYK yurt ücretleri 2021 aylık ne kadar? KYK yurt ücretleri ne zaman ve nasıl ödenir? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına yeni dönem yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular 12 Eylül'de sona erecek. İşte KYK yurt başvurularına dair tüm detaylar...

Üniversite öğrencilerinin büyük bir sabırsızlıkla beklediği KYK yurt başvuruları dün itibari ile alınmaya başlandı. KYK yurdunda kalmak isteyen öğrenciler yurt başvurularını 12 Eylül 2021 tarihine kadar e-Devlet kapısı üzerinden yapabilecekler. Başvurusunu gerçekleştirmek isteyen tüm adaylar KYK yurt ücretleri 2021 aylık ne kadar? KYK yurt ücretleri ne zaman ve nasıl ödenir? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırmaya başladılar. KYK yurdu ücreti ve güvence bedeline dair tüm merak edilenleri sizler için derledik...

KYK YURT ÜCRETLERİ 2021 AYLIK NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınma imkanından faydalanılabiliyor. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanabiliyor.

KYK yurt başvurusu 2021 nasıl yapılır? YURTKUR KYK son başvuru ne zaman? E-devlet KYK yurt başvuru ekranı!

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ : 230

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 444

5.TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6 TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390

DEPOZİTO ÜCRETİ: 533

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

KYK yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Kayıtlarda kayıt gününün de ücret alınıyor. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade ediliyor.

Yurt ücretleri en geç takip eden ayın onu saat 23.59'a kadar banka aracılığıyla ödenir.

YURT ÜCRETİNİ ÖDEMEYENLER

Yurt ücretini ödemeyenler hakkında aşağıdaki işlemler uygulanır:

a) İçinde bulunulan ayın yurt ücretini ödemesi için öğrenciye takip eden ayın onu saat 23.59'a kadar süre verilir. Ayın onunun resmi tatil gününe denk gelmesi halinde süre ilk iş günü saat 23.59'a kadar uzatılır. Bu sürenin sonunda ücretini ödemeyen öğrencinin kayıtlı kaldığı günlerin ücreti güvence bedelinden mahsup edilerek yurttan kaydı silinir. Kayıt silme gününün resmi tatil gününe denk gelmesi halinde kayıt silme işlemi, takip eden ilk iş günü gerçekleştirilir ve onuncu gün ile kayıt silme günü arasındaki resmi tatile denk gelen günlerin ücreti tahsil edilmez.

b) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, kaza veya hastalık, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren on iş günü, diğer durumlarda takip eden ayın on beşinci gününe kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti veya güvence bedeli tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; Sağlık Bakanlığına bağlı resmi sağlık kurumları, aile hekimliği veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir. Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin getirecekleri hastalık raporlarının bulundukları ülkenin resmi sağlık kurumları ya da resmi mercilerince tanınan özel sağlık kuruluşları tarafından düzenlenmiş olması gerekir.