KYK devlet yurdu başvuru tarihi belli mi? KYK yurt başvuruları 2021 başladı mı?

Üniversitelerin başlangıç tarihinin belli olmasıyla birlikte KYK başvuruları hakkında araştırmalar da hız kazandı. KYK yurt başvuruları 2021 ne zaman başlayacak? KYK devlet yurdu başvuru tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte KYK yurt başvurularının ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. KYK yurt başvuruları 2021 ne zaman başlayacak? KYK devlet yurdu başvuru tarihi belli mi? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

KYK YURT BAŞVURULARI 2021 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversiteler için 2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül'de başlayacak. Üniversitelilerin kaldığı KYK yurtları da Eylül ayı itibariyle faaliyete geçecek.

KYK yurt başvurularına ilişkin sürecin ne zaman başlayacağı YURTKUR tarafından yapılan açıklamayla belli olacak. Başvuru sürecine ilişkin detaylar belli olur olmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girerek yükseköğretim programına girmeye hak kazanan birinci sınıf öğrencileri ve ara sınıf öğrencileri yurt başvurusunda bulunabilir. Yurt başvuruları başladığında, başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru tarihleri, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Kesin tarih YURTKUR tarafından açıklanacak.