KYK Temmuz burs ve kredileri yattı mı? KYK burs kredi 2021 ödeme tarihleri açıklandı mı?

Milyonlarca yükseköğrenim öğrencisi, temmuz ayına ait burs ve kredi ödemelerinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. KYK Temmuz burs ve kredileri yattı mı? KYK burs kredi 2021 ödeme tarihleri belli mi? gibi soruların yanıtları tüm ödeme bekleyen öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. İşte tüm merak edilenler...

Milyonlarca üniversite öğrencisinin faydalandığı KYK burs ve kredilerinin Temmuz ayı ödemeleri heyecanla bekleniyor. Ödenekten faydalanan öğrenciler KYK Temmuz burs ve kredileri yattı mı? KYK burs kredi 2021 ödeme tarihleri belli mi? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırıyorlar. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin temmuz ayı burs ve kredi ödemelerine dair beklenen açıklamayı yaptı. İşte tüm detaylar...

KYK TEMMUZ BURS VE KREDİLERİ YATTI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin Temmuz ayı burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını açıkladı.

Temmuz ayına ilişkin burs ve kredi ödemeleri, 6-10 Temmuz tarihleri arasında TC kimlik numarasının son numarasına göre yapılacak.

TC Kimlik numarasının sonu;

0 olanlar 6 Temmuz'da,

2 olanlar 7 Temmuz'da,

4 olanlar 8 Temmuz'da,

6 olanlar 9 Temmuz'da,

8 olanlar 10 Temmuz'da ödemelerini alabilecek.

KYK BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.